default-image

Χωρίς μεταφορά τα παιδιά από και προς το κολυμβητήριο

Κρήτη
Χωρίς μεταφορά τα παιδιά από και προς το κολυμβητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, το μάθημα της κολύμβησης για τα παιδιά της τρίτης τάξης των δημοτικών σχολείων της Κρήτης παραμένει στα χαρτιά, καθώς όλα τα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη του φιλόδοξου αυτού προγράμματος έχουν τιναχθεί στον αέρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα τόσο για την έναρξη της δράσης όσο και για το κόστος χρηματοδότησης της μεταφοράς των παιδιών, του πρώτου τριμήνου, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εξασφαλίσει κονδύλια για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, όχι όμως για το πρώτο.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, νέα οδηγία που στάλθηκε προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, έρχεται να προκαλέσει νέα σύγχυση στους γονείς μαθητών καθώς μαθητές σχολείων που βρίσκονται σε χιλιομετρική απόσταση μικρότερη των 1.200 μέτρων από το κολυμβητήριο θα μετακινούνται με τα πόδια, για το πρώτο τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό των παιδιών, πετάει το μπαλάκι στα κολυμβητήρια και κατ' επέκταση στους γονείς που έχουν ήδη διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να βάλουν το χέρι στη τσέπη.

Από τα 86 σχολεία του Νομού Ηρακλείου, τα 18 έχουν ενταχθεί στο πρώτο τρίμηνο για το μάθημα της κολύμβησης.

Στα Χανιά, 5 σχολεία έχουν ενταχθεί στο πρώτο τρίμηνο για το μάθημα της κολύμβησης ενώ σε Ρέθυμνο και Λασίθι, οι μαθητές θα ξεκινήσουν το μάθημα είτε στο δεύτερο είτε στο τρίτο τρίμηνο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News