default-image

Καλούν τις γυναίκες στο συλληλητήριο της πλ.Ελευθερίας

Κρήτη
Καλούν τις γυναίκες στο συλληλητήριο της πλ.Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομάδες και σύλλογοι γυναικών του νομού Ηρακλείου καλούν όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν στο μεγάλο Συλλαλητήριο των Σωματείων για τα δικαιώματα των εργαζομένων τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη, 7.00μμ στην Πλ. Ελευθερίας.

Τη μέρα εκείνη Σωματεία, Ομοσπονδίες και  Εργατικά Κέντρα απ΄όλη την Ελλάδα καταθέτουν σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση:

Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

«Οι εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν με "μπλοκάκι", με ατομική σύμβαση, μέσα από εργολάβους, οι άνεργες που ψάχνουν μεροκάματο στα προγράμματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια, οι αγρότισσες και οι αυτοαπασχολούμενες που μένουν ανασφάλιστες καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι: Το "ξήλωμα" των Συλλογικών Συμβάσεων και οι ανεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι σημαίνουν χτύπημα στο μισθό και το μεροκάματο, "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, καταδίωξη της μητρότητας, απουσία ακόμα και της παραμικρής προστασίας για τις περιόδους της ανεργίας.

Δίπλα στα Σωματεία του νομού Ηρακλείου που παίρνουν την πρωτοβουλία για το συλλαλητήριο της Δευτέρας: Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου , Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'Βαθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», Ένωση Τεχνικών Ιδιωτική Τηλεόρασης Κρήτης, διεκδικούμε και εμείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να αναπληρώνουν τις βαριές απώλειες των τελευταίων χρόνων, παλεύουμε για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ο ένας μετά τον άλλο οικοδομούν ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς και τα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News