Ειδήσεις

Ηράκλειο: Ανταλλαγή "πυρών" αστυνομικών - Κουρουμπλή (video)

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στο περιθώριο του Πανελλήνιου Συνεδρίου των Αξιωματικών της Αστυνομίας στο Ηράκλειο.

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στο περιθώριο του Πανελλήνιου Συνεδρίου των Αξιωματικών της Αστυνομίας που ξεκίνησε τις εργασίες του στο Ηράκλειο, με αφορμή την απουσία οποιασδήποτε δέσμευσης από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για την μισθολογική αποκατάσταση τους με την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Έτσι η γιορτινή ατμόσφαιρά κράτησε στο 27ο συνέδριο της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν άργησε να εξελιχθεί σε ανταλλαγή πυρών με αφορμή το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή, που δεν αναφέρθηκε στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων, και δεσμεύτηκε θα μεταφέρει απλά την αγωνία τους στον πρωθυπουργό.

Δείτε το βίντεο

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ανταλλαγή πυρών

Σφοδρή ήταν η επίθεση που δέχτηκε ο υπουργός  από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς. Ιδιαίτερα σκληρή ήταν όμως και η κριτική του Βασίλη Κεγκέρογλου προσωπικά στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος για το μόνο που δεσμεύτηκε ήταν η αξιοποίηση κατασχεμένων οχημάτων που θα περάσουν μέσω του ΟΔΔΥ στα σώματα ασφαλείας.

Κριτική για την αναδιάρθρωση

Ομαδικά ήταν τα πυρά και για την επικείμενη αναδιάρθρωση η οποία δεν προβλέπει ούτε ενίσχυση με προσωπικό ούτε ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΕΛΑΣ σύμφωνα με τους συνδικαλιστές που δεν κρύβουν την πικρία και την απογοήτευση τους για την καθημερινή απαξίωση του ρόλου τους.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια