default-image

Κρήτη: 8.000 μίλια με αεροπλάνα αντίκες!

Κρήτη
Κρήτη: 8.000 μίλια με αεροπλάνα αντίκες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 ομάδες, μέσα σε δικινητήρια αεροπλάνα αντίκες, θα διανύσουν 8.000 μίλια σε ένα πολύ διαφορετικό ταξίδι.Το αεροδρόμιο της Σητείας θα αποτελέσει την αφετηρία ενός μοναδικού ταξιδιού στους αιθέρες το επόμενο διάστημα. Στις 12 Νοεμβρίου από την Κρήτη και συγκεκριμένα τη Σητεία θα δοθεί η εκκίνηση μιας πτήσης που θα καταλήξει στη Νότια Αφρική.

Μάλιστα σύμφωνα με τους διοργανωτές θα είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά δικινητήρια αντίκες θα διανύσουν μία τέτοια απόσταση, ενώ θα είναι και η πρώτη ομάδα που έχει αποκτήσει άδεια για να προσγειωθεί στις αρχαίες πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, εδώ και 50 χρόνια.

Η επιλογή της Σητείας σύμφωνα με το anatolh.com και του αεροδρομίου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή έγινε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αφού πολλοί από τους πιλότους των παλαιών αυτών αεροσκαφών- όπως και τα ίδια τα αεροσκάφη -είχαν επισκεφτεί την περιοχή της Σητείας πριν αρκετά χρόνια.

Η εξυπηρέτηση και η άριστη συνεργασία με το αεροδρόμιο της Σητείας, η τοπική φιλοξενία ήταν παράγοντες, που -όπως φαίνεται- όχι μόνο εκτίμησαν ιδιαίτερα, αλλά και στάθηκαν η αιτία να επιλεγεί σε αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα η Σητεία ως αφετηρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News