Ειδήσεις

Δείτε τον "Ντελικανή" με άρωμα Κρήτης που μάγεψε (video)

Στην Κρήτη του ’50 μας μεταφέρει ο "Ντελικανής" ,το θεατρικό έργο που έγραψε ιστορία και παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ηρώδου Αττικού.

Μια ταινία μύθος του ελληνικού κινηματογράφου, βραβευμένη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό είδε τα φώτα της σκηνής. Στο Ηρώδειο το θεατρικό έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μανώλη Σκουλούδη που έγραψε ιστορία, με κεντρικό ήρωα το νιόβγαλτο στον έρωτα παλικάρι της Κρήτης.

Αυτή τη φορά ο "Ντελικανής" πήρε τη μορφή μιας μεγάλης μουσικοχορευτικής παράστασης στη σκηνή του Ηρώδου Αττικού.

Στην Κρήτη του '50. Η απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό κοινωνικό περιβάλλον της Κρήτης. Τα βήματα του Ντελικανή μέσα από κωμικά και δραματικά επεισόδια.

Όλο το πνεύμα και η ψυχή της μουσικής της Κρήτης. Θρυλικά ονόματα του κρητικού τραγουδιού έδωσαν το κομμάτι της αυθεντικότητας σ' ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο του πολιτισμού της μεγαλονήσου. Χορευτικές ομάδες χόρεψαν στα βήματα των κρητικών χορών.

O Ντελικανής ανέβηκε στη σκηνή του Ηρώδου Αττικού υπό την αιγίδα της περιφέρειας κρήτης για καλό σκοπό. Τα καθαρά κέρδη της παράστασης θα ενισχύσουν την εκστρατεία της ΟΜ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος) για τη Συνταγματική αναγνώριση της Ελληνικής νοηματικής γλώσσας και την παροχή ίσων ευκαιριών στην ενημέρωση, στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, στα άτομα με προβλήματα ακοής, τα οποία στην Ελλάδα αριθμούν περίπου στα 25.000.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια