default-image

Προσφυγικό: Το "μπαλάκι" στους δημάρχους από τον Κουρουμπλή

Κρήτη
Προσφυγικό: Το "μπαλάκι" στους δημάρχους από τον Κουρουμπλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες μετά την κάθοδο υψηλόβαθμων στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Ηράκλειο, όπου παρουσιάστηκε σε διευρυμένη σύσκεψη όλων των δημάρχων του νησιού, το σχέδιο εγκατάστασης των προσφύγων από τις αρχές του 2017, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής για το προσφυγικό.

Μάλιστα πέταξε το "μπαλάκι" της διαχείρισης του ζητήματος και στην τοπική αυτοδιοίκηση, με φόντο τη δυσαρέσκεια αρκετών δημάρχων που κάνουν λόγο για έλλειψη σχεδιασμού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ενοχλημένος από το κλίμα φοβίας

Από το Ηράκλειο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαιώνει ότι δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη φιλοξενία των προσφύγων στο νησί ενώ ερωτηθείς για το αν ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό για τις ανάγκες φύλαξης τους, ο υπουργός εμφανίστηκε ενοχλημένος από το κλίμα φοβίας που όπως λέει καλλιεργείται για ανθρώπους που όπως αναφέρει είναι οικογενειάρχες και όχι εγκληματίες.

«Η Κρήτη απέδειξε για άλλη μια φορά και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, ότι με ηρεμία με νηφαλιότητα, με ανθρωπισμό, επέδειξαν αυτό που όφειλαν ως Έλληνες στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως «πάντοτε ο ανασχηματισμός στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα», και τόνισε πως οι υπουργικές θέσεις δεν έχουν παραχωρηθεί σε κανέναν με κριτήρια μονιμότητας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News