default-image

Μας "πετσοκόβουν" τους μισθούς με νέο χαράτσι

Κρήτη
Μας "πετσοκόβουν" τους μισθούς με νέο χαράτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο "χαράτσι" θα δουν στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι από την 1η Ιανουαρίου του 2017, καθώς μέσω του ασφαλιστικού νόμου έρχεται νέα μείωση στο σύνολο των εργαζομένων άσχετα από το ύψος των αποδοχών.

Έτσι με την έλευση κιόλας του νέου έτους ,οι εργαζόμενοι  τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, θα αρχίσουν να μετρούν απώλειες . Το χαράτσι αυτή τη φορά δεν θα οφείλεται σε κάποια αύξηση της φορολογίας, ή τις οριζόντιες μειώσεις, αλλά στην εφαρμογή του νέους ασφαλιστικού νόμου που αυξάνει τις εισφορές που πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, άσχετα από το ύψος του μισθού τους.

Μείωση από 120 ως και 500 ευρώ

Με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν η μείωση του μισθού σε κάθε εργαζόμενο θα κυμανθεί από 120 ως και 500 ευρώ το χρόνο λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Κάτι που ως  μηνιαία παρακράτηση αναμένεται να σημάνει απώλειες στο μισθό από 10 ως και 35 ευρώ το μήνα.

Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17/10 στο Ηράκλειο

Για μισθούς πείνας έκαναν λόγο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που ετοιμάζονται ήδη για συλλαλητήριο την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο, έχοντας ήδη εξηγήσει ότι α καταθέσουν σε όλα τα κόμματα το δικό τους πόρισμα ως προσχέδιο νόμου που δεν θα αφήνει ακάλυπτο κανέναν εργαζόμενο που ως κατώτατο ή υποκατώτατο μισθό δεν μπορεί να λαμβάνει λιγότερα από 751 ευρώ.

Τραγική είναι η κατάσταση και σε ότι αφορά τα μεροκάματα. Με τις οικοδομές να είναι προς εξαφάνιση και τους οικοδόμους όπως λένε χωρίς ένσημα, να προσπαθούν να επιβιώσουν με μεροκάματα που δεν αρκούν για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες τους.

Το συλλαλητήριο την εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, με ενεργό συμμετοχή και των συνταξιούχων  που εξήγησαν ότι λαμβάνουν συντάξεις πείνας.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News