default-image

Ν.Φακουρέλης: Στην παλιά πόλη το μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες

Κρήτη
Ν.Φακουρέλης: Στην παλιά πόλη το μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηματικά εγείρει σε γεωπόνους, γιατρούς και πολίτες η καθυστέρηση παρέμβασης του Δήμου Ηρακλείου στον ψεκασμό για την καταπολέμηση του πληθυσμού των κατσαρίδων και τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται μετά τις δηλώσεις του προέδρου της επιχείρησης Νίκου Φακουρέλη,  στο Ράδιο 9,84.

Κατά τους ίδιους η επιχείρηση πρέπει να απαντήσεις σε συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως: ''Τι είδους σκευάσματα χρησιμοποιούνται - υγρό ή σκόνη - , ποια είναι η τοξικότητα τους , αν ο εργολάβος που έχει αναλάβει τον ψεκασμό εποπτεύεται από ειδικό του Υγειονομικού ή του ΚΕΠΠΥΕΛ, αν χρησιμοποιούνται ίδια σκευάσματα με αυτά που καταπολεμείται ο δάκος και αν τον Ιούνιο - Αύγουστο που έγινε ο πρώτος ψεκασμός σε 8.500 σχάρες χρησιμοποιήθηκε σκόνη''.

Σύμφωνα με τις αναφορές τους η μορφή του φαρμάκου σε σκόνη την Άνοιξη βοηθά στην αντιμετώπιση - καταπολέμηση του φαινομένου, καθώς οι κατσαρίδες κανιβαλίζουν, οι ζωντανές τρώνε τις νεκρές στη φωλιά και έτσι ο πληθυσμός μειώνεται.  

Ερωτηματικά επίσης για το ποια είναι εκείνα τα 2.500 σημεία που ψεκάζονται  εκ νέου, καθώς Ηράκλειο δεν είναι η πόλη μόνο εντός τειχών και η επέλαση των κατσαρίδων αφορά επίσης τις συνοικίες και τα χωριά.

''Από τις αναφορές προκύπτει ότι η πόλη εντός τειχών αντιμετωπίζει πρόβλημα γιαυτό οι πολίτες να επικοινωνούν με την επιχείρηση στον πενταψήφιο αριθμό 111 22 να δίνουν πληροφορίες για σημεία που τυχόν δεν γνωρίζουμε , προκειμένου να παρέμβουμε'' επισημαίνει.

 Έκκληση του ιδίου σήμερα και αύριο να μην πέφτει νερό στα φρεάτια για μην ''φύγει'' και το φάρμακο που έχουν ρίξει.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης είπε στο Ράδιο 9,84 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού ότι την πρώτη ημέρα του δεύτερου ψεκασμού μετά τον Ιούνιο Ιούλιο και Αύγουστο, ψεκάστηκαν 1.200 σημεία τις πρώτες πρωινές ώρες με την προσπάθεια να συνεχίζεται και αύριο και προέτρεψε τον κόσμο κι ο ίδιος με απλά σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο να ψεκάζει σπίτι του κρίνοντας ότι τα παραπάνω σκευάσματα είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Αναφορικά με το εξίσου μεγάλο πρόβλημα των αρουραίων δηλώνει ότι για πρώτη φορά άκουσε να υπάρχει τέτοιος πληθυσμός στο αποχετευτικό δίκτυο της πόλης και σε κάποιες συνοικίες σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών.

Έκανε γνωστό ότι έχει τοποθετηθεί πιλοτικά ένα δίκτυο παγίδων προκειμένου να καταγραφεί το μέγεθος του προβλήματος με τα αποτελέσματα να γίνονται σύντομα γνωστά.

Ρεπορτάζ: Α.Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News