default-image

Γιατί η Μαρίν Λεπέν έγινε… Μέριλιν Μονρόε;

Life
Γιατί η Μαρίν Λεπέν έγινε… Μέριλιν Μονρόε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σατυρικό περιοδικό κόμικς, με τίτλο η «Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν», κυκλοφόρησε στη Γαλλία, με σκοπό να «αποδημήσει» την εικόνα που η Πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, «Εθνικού Μετόπου», προσπαθεί να προωθήσει.

Η Μαρίν Λεπέν, τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πως επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, με την ελπίδα να προσελκύσει κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, προς την υποψηφιότητα της για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση των πολιτών με την μεταναστευτική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό το λόγο οι εκδότες του κόμικς δηλώνουν πως ελπίζουν το τεύχος αυτό να διαφωτίσει τους νέους ανθρώπους για το πραγματικό πρόσωπο του «Εθνικού Μετώπου», καθώς το ακροδεξιό κόμμα επιδιώκει να εγκαθιδρύσει την εικόνα ενός κεντρώου κόμματος.

Ο Riss, σκιτσογράφος του περιοδικού Charlie Hebdo, που είναι ένας εκ των εκδοτών του νέου κόμικς, δηλώνει πως όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά μπορεί να μην αντιληφθούν αυτό που θεωρεί ως τον πυρήνα του εξτρεμισμού του «Εθνικού Μετώπου». Εδώ κάνει την εμφάνιση της «η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν».

Ο Riss, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο χρόνος περνάει και εμφανίζεται μια νέα γενιά ψηφοφόρων.

Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μια νέα γενιά ψηφοφόρων που δεν είναι πολύ απαιτητικοί σε ιδεολογικά ζητήματα και που κάποιες φορές δεν γνωρίζουν ούτε την ιστορία του Εθνικού Μετώπου.

Οπότε το περιοδικό είναι ένας τρόπος υπενθύμισης στους ανθρώπους τι είναι πραγματικά αυτό το κόμμα, τι εξακολουθεί να είναι.

Είναι πράγματι αντίθετη με τις παραδοσιακές εξτρεμιστικές ιδεολογίες του κόμματος της; Μερικές φορές το αμφιβάλλω.»

Ένας εκπρόσωπος του «Εθνικού Μετώπου» δήλωσε πως αμφιβάλει αν η Λεπέν διαβάσει το περιοδικό. «Δεν μας νοιάζει», σχολίασε.

Η γελοιογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού εμφανίζει την Λεπέν να φορά ένα σηκωμένο λευκό φόρεμα, να στέκεται πάνω από ένα σύστημα εξαερισμού, με ένα τσιγάρο να κρέμεται από το στόμα της, σε μια παρωδία της εμβληματικής φωτογραφίας της Μέριλιν Μονρόε.

«Δεν είναι ένας τέρας από το πρωί ως το βράδυ, αλλά προκαλεί ανησυχία», τόνισε ο δικηγόρος και σεναριογράφος, συνδημιουργός του κόμικς Ρίσαρντ Μάλκα. «Και αν την δαιμονοποιήσεις, οι άνθρωποι δεν θα σε ακούσουν. Θέλουμε να δείξουμε ποια πραγματικά είναι, μαζί με την σκοτεινή και την φωτεινή πλευρά της», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News