Ειδήσεις

Τους πέτυχαν στη συγκομιδή "θεόρατων" δενδρύλλιων κάνναβης

Μεγάλη επιτυχία για τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης που κατάφεραν να εντοπίσουν στο Ρέθυμνο 11 κιλά κάνναβης και 200 δενδρύλλια 3,5 μέτρων

Μια μεγάλη επιτυχία για τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης που κατάφεραν να εντοπίσουν στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στον Άγιο Βασίλειο μεταξύ άλλων 11 κιλά κάνναβης , ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρήκαν 200 δενδρύλλια έως και 3,5 μέτρα  τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν .

Η επιχείρηση έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης  όποτε και έγιναν οι συλλήψεις σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, των τριών ανδρών ηλικίας 41, 42 και 23 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης σε περιοχή του παραπάνω Δήμου, εντοπίστηκαν σε αγροτική τοποθεσία ιδιοκτησίας του 41χρονου και του 42χρονου, σε ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο, να καλλιεργούνται επιμελώς (205) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,50 μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, εντός της ανωτέρω περιφραγμένης τοποθεσίας ανευρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός του οποίου βρισκόταν συγκεντρωμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

?      11.720 γραμμάρια κάνναβης,

?      ζυγαριά ακριβείας,

?      πιστόλι,

?      2 γεμιστήρες,

?      153 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων (μεταξύ αυτών και φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου τύπου "KALASNIKOV") ,

?      4 κινητά τηλέφωνα

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί από κοινού είχαν προβεί στην καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης και στη μερική συγκομιδή αυτής και συνελήφθησαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχόλια