default-image

Προέχει η Ζαλγκίρις για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Προέχει η Ζαλγκίρις για τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη… μάχη της Ευρωλίγκας μπαίνει αύριο Παρασκευή ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται στις 21:45 τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για το αυριανό παιχνίδι, απέφυγε να τοποθετηθεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (διεξάγεται την προσεχή Δευτέρα) και επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις των «πρασίνων» με τον Ομάρ Κουκ.

"Δεν έχουμε να πούμε κάτι, βρισκόμαστε παραμονή αγώνα της EuroLeague. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για αυτούς που θα παίξουν και μόνο. Έχουμε ανακοινώσει τι θα συμβεί, έχουμε πει ότι ήταν να πούμε, τα ρεπορτάζ δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα, οπότε να χρειαστεί να το διορθώσουμε", επισήμανε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ερωτηθείς για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισε: "Προσωπικά είναι εύκολο να το βγάλω από το μυαλό μου. Για τους παίκτες δεν ξέρω αν είναι εύκολο και ειδικά για τους Έλληνες αφού ζουν στην Ελλάδα, παρακολουθούν την καθημερινότητα, έχουν συγγενείς και φίλους. Οι παλιοί ξέρουν να το αποφύγουν, για τα πιο νέα παιδιά δεν είναι το ίδιο εύκολο. Εμείς σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε, στο κομμάτι κάποιων Ελλήνων νέων παιδιών που θα παρουσιαστούν. Το χουμε ξαναζήσει. Είναι άλλο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό για το οποίο θα μιλήσουμε από το Σάββατο".

Μπουρούσης: "Νίκη και διαφορά"

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε ότι "δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Είναι το πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Πρώτα απ' όλα θέλουμε να έρθει ο κόσμος γιατί στα πρώτα δύο παιχνίδια που παίξαμε σε Κύπελλο και πρωτάθλημα δεν ήταν εδώ ο κόσμος λόγω της τιμωρίας που είχαμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και στα 40 λεπτά και να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η νίκη μετράει και η διαφορά έτσι όπως έχει γίνει η Euroleague".

Για το πρόβλημα που δημιουργείται με τον τραυματισμό του Τζέιμς είπε: "Είναι μια απώλεια ο Τζέιμς για εμάς. Από εκεί και πέρα το έχουμε αφήσει στην άκρη. Η ομάδα δουλεύει πάνω στους παίκτες που είμαστε. Η ετοιμότητα κάθε μέρα θα βελτιώνεται και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι".

Τέλος, για το αν υπάρχει στο μυαλό το "αιώνιο" ντέρμπι: "Είναι πολύ μακριά. Ασχολούμαστε μόνο με την Ζαλγκίρις. Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με κανέναν Ολυμπιακό, έχουμε την Ζαλγκίρις και μόνο αυτό".

Γκιστ: "Να ξεκινήσουμε με νίκη"

Ο Τζέιμς Γκιστ από την πλευρά του τόνισε: "Ξέρω πολύ καλά από την εμπειρία μου πως είναι να αγωνίζεσαι απέναντι στη Ζαλγκίρις. Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα που παλεύει μέχρι τέλους. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να τηρήσουμε απόλυτα το αγωνιστικό μας πλάνο. Το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη σίγουρα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο η Ζαλγκίρις. Τίποτα άλλο. Θέλουμε να κερδίσουμε τους Λιθουανούς και στη συνέχεια να ετοιμαστούμε για τον Ολυμπιακό. Τώρα δεν ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News