default-image

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο οι οικοπεδούχοι Ρεθύμνου

Κρήτη
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο οι οικοπεδούχοι Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλεις να χτίσεις σπίτι στο οικόπεδό σου; Πρέπει να το πληρώσεις ακριβά! Αυτή την ομηρία ζουν καθημερινά οι οικοπεδούχοι εκτός σχεδίου πόλεως στο Ρέθυμνο τα τελευταία τρία χρόνια και όπως όλα δείχνουν λύση δε φαίνεται στον ορίζοντα.

Στο χάρτη φαίνονται σημειωμένες με κόκκινο οι περιοχές όπου 106 δημότες Ρεθύμνου ζήτησαν να ξεκινήσει η διαδικασία πολεοδόμησης με δικά τους έξοδα. Κατά συντριπτική πλειοψηφία αφορούν οικόπεδα στην οικονομικά εύρωστη περιοχή της Σαρακίνας, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της πόλης όπου σκόρπια υπάρχουν κάποια αιτήματα στην ήδη δομημένη συνοικία των Περιβολίων.

Ανοργάνωτη η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, ακόμη και τώρα, 3 χρόνια μετά την ψήφιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, δεν έχει ερμηνεύσει το νόμο, δεν έχει φτιάξει τα κατάλληλα εργαλεία,με αποτέλεσμα να καλεί τον δήμο να μη δέχεται προτάσεις πολεοδόμησης από υποψήφιους οικιστές.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Δυμβούλιο Ρεθύμνου με μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας, το διάλογο με την κυβέρνηση για απόπειρα άντλησης χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ή κάποιο άλλο επενδυτικό ταμείο για να καλυφθεί το δυσβάσταχτο ποσό που χρειάζεται για να ενταχθούν οι εκτάσεις στον αστικό ιστό του Ρεθύμνου

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News