default-image

Έκλεψαν αρδευτικά δίκτυα των πυρόπληκτων της Ιεράπετρας

Κρήτη
Έκλεψαν αρδευτικά δίκτυα των πυρόπληκτων της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τμήμα των αρδευτικών δικτύων που είχαν αγοραστεί από το Δήμο Ιεράπετρας με χρήματα της Περιφέρειας Κρήτης, με τα οποία είχαν σκοπό  να αντικαταστήσουν τα καμένα δίκτυα άρδευσης, που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Απριλίου, εξαφανίστηκε από οικόπεδο έξω από  τον οικισμό του Μύρτου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ

«Την κλοπή ανακαλύψαμε την περασμένη Δευτέρα και σήμερα πήγαμε στο τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, όπου καταθέσαμε μήνυση κατ' αγνώστων. Πριν από ένα μήνα, μας είχαν προμηθεύσει μια νταλίκα με δέματα πλαστικών σωλήνων άρδευσης τριών ιντσών, τις οποίες θα άπλωνε ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο στα δημοτικά διαμερίσματα Ανατολής και Μύρτου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΑΦΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

»Στο διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η εργολαβία, κάποιοι άγνωστοι προφανώς δράστες, φόρτωσαν σε αυτοκίνητο από το Μύρτο 5 δέματα σωλήνες των 100 μέτρων (500 μέτρα συνολικά), η αξία των οποίων φτάνει τις 2.500 ευρώ», μας είπε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης και άρδευσης κ. Χάρης Κορνάρος.

Ο εργολάβος ξεκίνησε εχθές να απλώνει τα δίκτυα της άρδευσης από την Ανατολή, και σε μερικές μέρες θα καταλήξει στο Μύρτο. Τα 5 δέματα των σωλήνων άρδευσης 3 ιντσών που εκλάπησαν, είχαν προορισμό τη δημοτική κοινότητα Ανατολής, αλλά είχαν ξεφορτωθεί πάνω στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας - Βιάννου, μετά το Μύρτο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

«Επειδή οι σωλήνες που εκλάπησαν έχουν πάνω κωδικούς του εργοστασίου που τις κατασκεύασε και τους οποίους γνωρίζει η Αστυνομία, θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν οι κλέφτες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

»Στο μεταξύ ο εργολάβος, θα συνεχίσει να απλώνει τα υπόλοιπα δίκτυα και θα αντικαταστήσει εκτός των άλλων και το προβληματικό δίκτυο του Μύρτου, εξαιτίας του οποίου αρκετό καλό νερό συνεχίζει να πηγαίνει στη θάλασσα λίγο μετά το χωριό», πρόσθεσε ο κ. Κορνάρος, ο οποίος κάνει έκκληση σε όποιον διερχόμενο από εκείνο το σημείο της κλοπής, είδε την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση και θυμάται κάποιο αυτοκίνητο  φορτωμένο με σωλήνες 3 ιντσών, να καλέσει το Αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας και να δώσει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων και του τσιμεντένιου αγωγού των όμβριων στο κέντρο της Ιεράπετρας, ο οποίος έχει μείνει ακαθάριστος εδώ και πολλές δεκαετίες, έχοντας μαζέψει μεγάλες ποσότητες λάσπης και άλλων φερτών υλικών στο εσωτερικό του, πράγμα που εμπόδιζε το νερό της βροχής να φτάσει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει μετά από κάθε νεροποντή το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News