Ειδήσεις

Επιχειρηματίας συνελήφθη με επικίνδυνο φορτίο στο λιμάνι

Οι λιμενικοί εντόπισαν 400 περίπου φιαλίδια υγραερίου, 500 κυνηγετικά φυσίγγια, λαθραίων τσιγάρα και λαθραίο καπνό.

Ενώπιον επικινδύνων φορτίων που μεταφέρονταν με δύο φορτηγά, ιδιοκτησίας του ίδιου επιχειρηματία βρέθηκε το πρωί κατά τον κατάπλου του επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι Ηρακλείου, μεικτό κλιμάκιο ελέγχου του κεντρικού λιμεναρχείου.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια της επιχείρησης και έπειτα από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους, οι λιμενικοί διαπίστωσαν την μεταφορά επικινδύνων φορτίων και συγκεκριμένα 400 περίπου φιαλίδια υγραερίου και 500 κυνηγετικά φυσίγγια.

"Το λιμεναρχείο Ηρακλείου σε μία προσπάθεια του να βάλει τάξει δεν θα σταματήσει τους εξονυχιστικούς ελέγχους καθώς εδώ μιλάμε για προστασία της ανθρώπινης ζωής", τονίζει στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαΐτάκης.

Ενημερώθηκε  άμεσα ο εισαγγελέας, συνελήφθησαν ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας, οι οποίοι και θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης αφού κατασχέθηκαν τα φορτία, δεσμεύτηκαν τα αυτοκίνητα και αναμένεται ο εισαγγελέας να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες.

Επίσης στην άλλη νταλίκα βρέθηκαν 4 χαρτοκιβώτια με 1350 περίπου πακέτα λαθραίων τσιγάρων και γύρω στα 300 περίπου πακέτα λαθραίου καπνού που είχαν ως αποδέκτη ένα Πακιστανό υπήκοο τον οποίο οι λιμενικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν, όπως επίσης και τον συνεργό του.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια