Ειδήσεις

Σφοδρή αντίδραση Παραολυμπιονικών για τις εικόνες με τη ΧΑ

Την απόσυρση των φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής ζητούν με επιστολή τους τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.

Την απόσυρση των φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής ζητούν με επιστολή τους τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν η Βουλή κάλεσε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες για να τους τιμήσει. Τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και κάλεσαν τους Παραολυμπιονίκες να φωτογραφηθούν μαζί τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ

Η κίνηση αυτή προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες να απορούν πώς οι Παραολυμπιονίκες μας δέχτηκαν να φωτογραφηθούν με τα μέλη ενός κόμματος που υποστηρίζει την «άρεια» φυλή και έχει ως βουλευτή κάποιον που αυτοαποκαλείται «Καιάδας».

Δείτε την ανακοίνωση των Ελλήνων Παραολυμπιονικών:

Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος. 

Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια