default-image

Τηλεφωνική απάτη: Απέσπασαν 55.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Τηλεφωνική απάτη: Απέσπασαν 55.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Το τεράστιο ποσό των 55.000 ευρώ απέσπασε 43χρονη μέσω καλοστημένης τηλεφωνικής απάτης από ηλικιωμένη γυναίκα στην Κατερίνη, με τη "μόδα" των τηλεφωνικών απατών να μην έχει τέλος.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου 10 ημέρες, μία γυναίκα τηλεφώνησε στην 78χρονη ηλικιωμένη προσποιούμενη την κόρη της και της είπε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Το τηλεφώνημα συνέχισε άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο οποίος της ζήτησε 55.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει η κόρη της τις συνέπειες.

Αργότερα, σε περιοχή της Κατερίνης, σε προκαθορισμένο σημείο που υπέδειξε ο υποτιθέμενος αστυνομικός στην 78χρονη, εμφανίσθηκε η 43χρονη που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ από την τρομοκρατημένη γυναίκα και εξαφανίστηκε.

Η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 43χρονης υπηκόου Βουλγαρίας και των συνεργών της, για το αδίκημα της απάτης.

Επιπλεόν, κατά την έρευνα των Αστυνομικών στο σπίτι της συλληφθείσας, εντοπίσθηκε το ποσό των 3.500 ευρώ και ως μέρος από τα αφαιρεθέντα χρήματα, αποδόθηκε στην 78χρονη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News