Ειδήσεις

Προσεχώς επίτιμος δημότης Ρεθύμνου ο ΠτΔ

Τον τίτλο του επίτιμου δημότη του Δήμου Ρεθύμνου θα λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί ξανά στην Κρήτη τον προσεχή Νοέμβριο.

Τον τίτλο του επίτιμου δημότη του Δήμου Ρεθύμνου θα λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί ξανά στην Κρήτη τον προσεχή Νοέμβριο, έπειτα από αποδοχή από πλευράς του να παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις 150 χρόνια μετά την Αρκαδική Εθελοθυσία.

Αρχικά, η σκέψη ήταν να γίνει η σχετική τελετή στην ιστορική μονή, όμως το πρωτόκολλο αναφέρει ότι η απονομή του τίτλου του επίτιμου δημότη πρέπει να γίνεται σε δημοτικό κατάστημα και μάλιστα στην έδρα του οικείου δήμου. Κατά συνέπεια, η δημοτική αρχή θα εκφράσει στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., το αίτημα να φιλοξενηθεί η τελετή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη στο να τηρηθούν τα ειωθότα, ενώ φέτος η παρέλαση στην πόλη την ημέρα τιμής των πεσόντων στο Αρκάδι, θα είναι πιο σύντομη. Δε θα ακολουθήσει υποδοχή στο δημαρχείο, έτσι ώστε απευθείας στους χώρους της ιστορικής μονής να πραγματοποιηθούν οι επίσημοι εορτασμοί και το απόγευμα θα γίνει η απονομή του τίτλου στο δημαρχείο Ρεθύμνου 

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια