default-image

Απειλή: "θα μαζεύετε ανθρώπους από τα παράθυρα"

Απειλή: "θα μαζεύετε ανθρώπους από τα παράθυρα"

Πανικός από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους 112, στο κέντρο της Αθήνας , το βράδυ της Τετάρτης.

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

"Θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα"

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο. Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Στόχος η εισαγγελέας;

Όμως, στο ίδιο κτίριο κατοικεί σύμφωνα με το protothema.gr η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα. Μάλιστα ο δικηγόρος της κυρίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε «στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως». Όπως πρόσθεσε, η εισαγγελέας είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Μάλιστα, εκκρεμεί ένταση της εισαγγελέως στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

Ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .Έρευνα έγινε στον τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News