default-image

Στα ψηλά γράμματα η απάντηση εξαγοράς των κόκκινων δανείων

Κρήτη
Στα ψηλά γράμματα η απάντηση εξαγοράς των κόκκινων δανείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναι μεν αλλά, έως ότου αποσαφηνιστεί πλήρως το καθεστώς εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund που επεξεργάζονται οι τράπεζες, από τον αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Μπάμπη Λεκάκη στο Ράδιο 9,84.

Είπε ότι το μυστικό θα κρύβεται αφενός στις ασφαλιστικές και αφετέρου στα ψιλά γράμματα, στο διαχωρισμό των καταναλωτικών κι επιχειρηματικών δανείων, στους πραγματικά έχοντες ανάγκη και στους κακοπληρωτές, όπως και στη μέριμνα  γι εκείνους που πληρώνουν σήμερα το δάνειο τους και φαίνεται να είναι οι χαμένοι αν προχωρήσει ο σχεδιασμός που προβλέπει και το κουτσούρεμα τους κατά 80%.

Σύμφωνα με το σχέδιο η εξαγορά «κόκκινων» οφειλών θα ξεκινήσει από τα καταναλωτικά δάνεια και μάλιστα για δανειολήπτες που δεν έχουν περιουσία, ενώ για τα στεγαστικά δάνεια η βασική κατεύθυνση είναι η τιμή εξαγοράς να μην είναι χαμηλότερη από την εμπορική αξία του ακινήτου.

Αναφορικά με τον καταμερισμό των κόκκινων δανείων, στους επαγγελματίες ο μέσος όρος κόκκινων δανείων είναι της τάξεως του 67,2%, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 59,9%, στις μεγάλες επιχειρήσεις 29,5%, στη ναυτιλία 27% και στα ΜΜΕ στο 25%.

Ρεπορτάζ: Α.Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News