Ειδήσεις

Παρά το σάλο, επιμένει το Μαξίμου για τους πλειστηριασμούς

Mετά στο σάλο που έχει ξεσπάσει για τους πλειστηριασμούς νέα διευκρίνιση δόθηκε στη δημοσιότητα που όμως δεν ξεκαθαρίζει περισσότερο τα πράγματα.

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία τονίζεται ότι η προστασία συμπεριλαμβάνει και τους εμπόρους οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη».

«Παράλληλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση θα συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού».

Επίθεση από τη ΝΔ

Για τους πλειστηριασμούς έχει ξεσπάσει κόντρα με τη ΝΔ η οποία σε σκληρή ανακοίνωση ανέφερε νωρίτερα ότι η "Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών".

Σχόλια