default-image

Γραμματέας Ν.Ε. αμφισβητεί απόφαση Φ. Γεννηματά

Κρήτη
Γραμματέας Ν.Ε. αμφισβητεί απόφαση Φ. Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέχεια στις εσωτερικές διαμάχες που μαίνονται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ είχαμε σήμερα,  αυτή την φορά από πλευράς της πλειοψηφούσας ομάδας της Ν.Ε. Ηρακλείου. Το αξιοσημείωτο είναι πως μέσω της σημερινής ηλεκτρονικής ανακοίνωσης, που έδωσε προσωπικά στη δημοσιότητα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπή Μιχάλης Καρακατσάνης, πέραν όλων των άλλων, θέτει υπό αμφισβήτηση τη χθεσινή δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό και της Φώφη Γεννηματά, περί απόλυτα σύννομης συγκρότησης της Δημ. Οργάνωσης Ηρακλείου. Γεγονός αν μη τι άλλο που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο και στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.

Ένα 24ωρο μετά το ηχηρό ''άδειασμα'' που δέχτηκε από τα κεντρικά, και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη ως προς τα της συγκρότησης της Δημ. Οργάνωσης Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, η λεγόμενη ομάδα των 6 εντός της Νομαρχιακής, επιχείρησε να κάνει τη δική της επικοινωνιακή ρελάνς. 

Στην κατεύθυνση αυτή, έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα των πρακτικών συνεδρίασης της ΕΚΑΠ με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου. 

Προσπάθεια για ρελάνς μετά το ηχηρό ''άδειασμα''

Κινούμενη ακριβώς στην γραμμή της επικοινωνιακής ρελάνς ως ... απάντηση στο "άδειασμα" που δέχτηκε από τα κεντρικά του κόμματος, στην σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ουσιαστικά επιχείρησε να προτάξει τα πρακτικά μας άτυπης συνεδρίασης ως τελικό κείμενο απόφασης!

Την ίδια ώρα προσπερνάται, προφανώς διόλου τυχαία, η νεότερη ένσταση προς την ΕΚΑΠ που κατατέθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα τηρείται σιγή ιχθύος ως προς την προχθεσινή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, μέσω της οποίας αντικρούονται άρδην οι καταγγελίες της πλειοψηφίας της Ν.Ε για παράτυπη, πραξικοπηματική συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΗΜ. Οργάνωσης Ηρακλείου. Και αυτό γιατί ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ρητά πως η συγκρότηση έγινε καθόλα σύννομα, με βάση το καταστατικό και με την έγκριση της ίδιας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. 

Η ανακοίνωση 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου αναφέρει: 

Σας αποστέλλουμε,   απόσπασμα των πρακτικών της Συνεδρίασης της ΕΚΑΠ με ημερομηνία, 26 Σεπτεμβρίου 2016.

α) Διπλοψηφίες στην Τ.Ο. Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν 6 διπλοψηφίες, όσες αναφέρονται και στην καταγγελία - ένσταση με ημερομηνία 28/6/2016 η οποία απεστάλη στα μέλη της ΕΚΑΠ μαζί με άλλα στοιχεία στις 27/8/2016.

Τόσο για τους διπλοψηφίσαντες, όσο και για τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που επέτρεψαν τις διπλοψηφίες, ή δεν περιφρούρησαν το αδιάβλητο της διαδικασίας, να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία.

Σε ότι αφορά το τυπικό της ένστασης,  κατά τη συζήτηση που είχαμε με την πρόεδρο της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Ηρακλείου συντρόφισσα Μαρία Σκραφνάκη, μας επιβεβαίωσε ότι  όλες  οι ενστάσεις που κατατέθηκαν εμπρόθεσμα (σύμφωνα με την κατευθυντήρια οδηγία), απεστάλησαν στην ΕΚΑΠ 28/6/2016.

Για την εκλογική διαδικασία στην Τ.Ο Χερσονήσου, δεν κατατέθηκε καμία ένσταση μέχρι 28 Ιουνίου, γι αυτό και δεν γνωρίζει τίποτα για το περιεχόμενό της.

β) Σε ότι αφορά  τις καταγγελίες, για τη διαδικασία συγκρότησης της Ν.Ε Ηρακλείου,  μετά το 7ο Συνέδριο του Κινήματος, που καθιερώθηκε η άμεση ψηφοφορία για την εκλογή Γραμματέων και Αναπληρωτών Γραμματέων στις Τ.Ο και Ν.Ε, άλλαξε και ο κανονισμός λειτουργίας Οργανώσεων και Οργάνων.

Μετά το 9ο Συνέδριο, που επανήλθε, η έμμεση εκλογή (Γραμματέων Τ.Ο και Ν.Ε), δεν προσαρμόσθηκε ανάλογα ο κανονισμός λειτουργίας, με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα, να μην έχουμε κανονισμό λειτουργίας, που να ορίζει με σαφήνεια τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τη συγκρότηση των οργάνων, με αποτέλεσμα, να τηρείται κατ' αντιστοιχία η διαδικασία που εφαρμόζεται για την συγκρότηση της Κ.Π.Ε και την εκλογή Οργάνων από αυτή. Διαδικασία, στην οποία δεν απαιτείται, η παρουσία όλων των μελών, αλλά η απλή απαρτία. Αυτό που αποτελεί υποχρέωση, είναι η ενημέρωση όλων των μελών του Οργάνου, για την ημέρα και ώρα της Συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, τόσο του Γραμματέα της Ν.Ε Ηρακλείου αλλά και όσων προκύπτουν, από τις γραπτές ενστάσεις, υπήρξε δυνατότητα παρουσίας στο σύνολο των μελών, αυτή η αδυναμία παρουσίας δεν μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο γα τη συγκρότηση του Οργάνου.

γ) Ως προς το ασυμβίβαστο του άρθρου 16 του καταστατικού για τον Γραμματέα της Ν.Ε Ηρακλείου σ. Μιχάλη Καρακατσάνη σύμφωνα με τις βεβαιώσεις της  Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (Γουβών) δηλώνεται ρητά ότι δεν λαμβάνει καμία αμοιβή ή πάγια αντιμισθία ο σ. Καρακατσάνης, για το αξίωμα που κατέχει, στην Αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Χερσονήσου.

Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 16 του Καταστατικού, οποτεδήποτε προκύψει ασυμβίβαστο, για όποιον κατέχει θέση σε μονοπρόσωπο Οργανο στο Κίνημα, εκπίπτει του αξιώματος του, το ίδιο θα ισχύσει και για τον σ. Μ. Καρακατσάνη, εάν στο μέλλον προκύψει ότι λαμβάνει αμοιβή  που απέκρυψε, θα εκπέσει του αξιώματος, παραμένοντας όμως μέλος   της Ν.Ε

δ) Στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου, όταν αποφασίσαμε την πιστοποίηση του Ηρακλείου, είχαμε εμπρόθεσμες μόνο 2 ενστάσεις, μια που αφορούσε τον σ. Παπανδρέου και την Σ.Ε του Δήμου Ηρακλείου και μια της συντρόφισσας Σπανάκη κατά της σ. Αγγελάκη, κατά την εξέταση της οποίας υπάρχει αναλυτική περιγραφή στα πρακτικά της 11ης Ιουλίου όσων επισημάνθηκαν, καθώς και τα στοιχεία από το μητρώο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της εμπρόθεσμης αίτησης εγγραφής από 18/6 της  σ. Αγγελάκη, όπου αιτείτο την εγγραφή της στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και όχι Ηρακλείου Αττικής, όπως κατά λάθος την ενέταξε το Μητρώο.  

ε) Καταγγελία για συμμετοχή  μη δημοτών στις εκλογές της 26ης Ιουνίου στο Δήμο Χερσονήσου.

Από τα πρακτικά των εκλογών όλων των οργανώσεων και από τον έλεγχο που έγινε σε αυτά προκύπτει, το αρνητικό γεγονός, ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των Οργανώσεων όλης της χώρας, δεν τηρήθηκε ο όρος που τέθηκε στην κατευθυντήρια οδηγία Νο 103, για την δυνατότητα εγγραφής την ημέρα της ψηφοφορίας μόνο όσων ήσαν γραμμένοι στο δημοτολόγιο.

Αυτή η παράληψη μας προβλημάτισε κατά την συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου και καταλήξαμε στην απόφαση να πιστοποιήσουμε τις Οργανώσεις, έστω και αν δεν τήρησαν αυτόν τον όρο, γιατί  σε διαφορετική περίπτωση η πλειοψηφία των μεγάλων Νομαρχιακών Επιτροπών (Α΄Θεσ/νικης, Α΄Αθήνας, Β1΄Αθήνας, Αχαϊας, Ηλείας κλπ) θα έπρεπε να μην πιστοποιηθούν, γεγονός που θα ακύρωνε ότι θετικό μήνυμα προέκυψε απ τις εκλογές της 26ης Ιουνίου και την συμμετοχή σε αυτές, ενώ παράλληλα θα εμπόδιζε τις οργανώσεις να αποκτήσουν επιτέλους αιρετά όργανα.

στ) Επί του αιτήματος, για να γίνει 7μελής η Συντονιστική  Επιτροπή της Δημ. Οργ. Ηρακλείου Κρήτης, θα αποτελέσει πρότασή μας στην προσεχή συνεδρίαση της Κ.Π.Ε, διότι την σύνθεση των Συντονιστικών και των Ν.Ε την όρισε η 4η Σύνοδος της Κ.Π.Ε, που πραγματοποιήθηκε 13 Μαΐου.

Με αυτό το δεδομένο, μόνο η Κ.Π.Ε μπορεί να πάρει απόφαση αύξησης από 5 σε 7 μέλη, αν αποδεχθεί τα επιχειρήματα που συνοδεύουν την πρόταση...".  

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News