default-image

Στη Μόσχα τα «Νησιά του Αιγαίου»

Πολιτισμός
Στη Μόσχα τα «Νησιά του Αιγαίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας -Ρωσίας, παρουσιάζει, στην Πολυτεχνική Σχολή της Μόσχας την έκθεση «Τα Νησιά του Αιγαίου, η Γέννηση του αρχιπελάγους», που θα διαρκέσει από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, παρουσιάζεται με τρόπο μοναδικό η δημιουργία του Αιγαίου στην γεωιστορική περίοδο, καθώς αναδεικνύει την ανεπανάληπτη και αυθεντική ομορφιά του Αιγαίου Πελάγους και της Μεσόγειου.

Το πλήθος των σπάνιων εκθεμάτων, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι οπτικοακουστικές παρουσιάσεις και οι σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές συνθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία και μέσα που χρησιμοποιούνται για να μπορέσει να βιώσει ο επισκέπτης την γέννηση του Αιγαίου μέσα από μια πορεία εκατομμυρίων ετών, καθώς και όλα τα χρονικά στάδια διαμόρφωσης του σημερινού τοπογραφικού τοπίου.

Ταυτόχρονα όμως, αυτός ο ελκυστικός τρόπος παρουσίασης των νησιών και των ακτών τους, της χλωρίδας και την πανίδας του αρχιπελάγους, καθώς και του τρόπου ζωής σε αυτά, είναι αποκαλυπτικός για το πώς οι άνθρωποι δημιουργούσαν του μύθους και την τέχνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News