Ειδήσεις

Ασφαλιστής μαϊμού έκλεβε πολίτες και τσέπωσε 177.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν 85 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού

Με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προκειμένου να αποσπάσει από τους παθόντες διάφορα χρηματικά ποσά. Και τα είχε καταφέρει, αφού από το παράνομο οικονομικό όφελος 85 περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών , είχε κέρδη 177.000 ευρώ.

Ο λόγος για έναν 48χρονο, τα ίχνη του οποίου εντόπισε η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάζοντας πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, για τις οποίες ο ίδιος  συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος το χρονικό διάστημα από το τέλος του έτους 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 ενεπλάκη σε (85) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Ηράκλειο, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά του το χρηματικό ποσό των 177.080,64 ευρώ.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ο 48χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, εξαπατώντας τους προφασιζόμενος ότι θα προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλιση των οχημάτων τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 48χρονου, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα ήθελε να διευκρινίσει στο αγοραστικό κοινό ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα και μεμονωμένο. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν δεν αναφέρονται σε νέο περιστατικό αλλά στην δικαστική εξέλιξη παρελθούσης υπόθεσης η οποία είχε ανακινηθεί από μελή του συλλόγου μας.

Ζητήστε άδεια ασκήσεων επαγγέλματος από τον ασφαλιστή

Σύμφωνα με ανακοίνωση :

''Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα ήθελε να διευκρινίσει στο αγοραστικό κοινό ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα και μεμονωμένο. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν δεν αναφέρονται σε νέο περιστατικό αλλά στην δικαστική εξέλιξη παρελθούσης υπόθεσης η οποία είχε ανακινηθεί από μελή του συλλόγου μας.

Ο ΣΑΔΝΗ έχει πράξει τα δέοντα ώστε η υπόθεση αυτή να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης όπως και έγινε. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και η Εισαγγελία μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα σχημάτισε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του εμπλεκομένου.

Σημειώνουμε  ότι ο εμπλεκόμενος σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον  σύλλογο μας στο αρμόδιο Επιμελητήριο Ηρακλείου δεν κατέχει την απαραίτητη άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ως εκ τούτου δεν κατέχει την απαραίτητη ταυτότητα και προφανώς δεν έχει την ιδιότητα του «Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή» και δεν υπήρξε ποτέ μέλος του συλλόγου μας.

Σημαντικό θα ήταν προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών να ενημερώσουμε ξανά το κοινό για τους τρόπους ενημέρωσης  και εγκυρότητας ασφάλισης των οχημάτων τους αλλά και τρόπους εξακρίβωσης των στοιχείων των ατόμων με τους οποίους επιλέγουν να συνεργαστούν.

Ζητήστε την άδεια ασκήσεων επαγγέλματος από τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.  Όλοι οι πιστοποιημένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές μετά από εξετάσεις και προσκόμιση των νόμιμων εγγράφων κατέχουν ασφαλιστική ταυτότητα με την φωτογραφία και τα στοιχεία τους που έχει εκδοθεί από το Επιμελητήριο.

Ενημερωθείτε από το www.hic.gr για την εγκυρότητα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας εισάγοντας αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ''.

Σχόλια