Ειδήσεις

Τηλεοπτική απάτη: Με λίγα ευρώ ψεύτικη ελπίδα υγείας

Με 150 ευρώ έδιναν τη δυνατότητα σε πολίτες να επισκέπτονται ιδιωτικές κλινικές και να κάνουν τις πιο ακριβές εξετάσεις παρέχοντας τους παράλληλα μεγάλο εύρος υπηρεσιών υγείας με μηδαμινό κόστος. Μάλιστα πλάσαραν τις υπηρεσίες τους μέσω διαφημίσεων σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας . Όμως τελικά όπως αποδείχτηκε, όλα ήταν μία φούσκα καθώς σύμφωνα και με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αλλά και την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών πρόκειται για μία ακόμη καλοστημένη περίπτωση απατεώνων για τους οποίους και έχουν υποβληθεί σχετικές μηνύσεις.

«Καλώ τους Κρητικούς να είναι υποψιασμένοι και να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί μας» ,δηλώνει στο neakriti.gr η πρόεδρος της 'Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ. Ιωάννα Μελάκη, εξοργισμένη για το περιστατικό και προσθέτοντας κατηγορηματικά ότι "καμία ιδιωτική κλινική της Κρήτης δεν σχετίζεται με την συγκεκριμένη απάτη, οι διαφημίσεις που έχουν προβληθεί είναι άκρως παραπλανητικές και σε κάθε περίπτωση οι Κρητικοί να αποφύγουν να μπουν σε αυτό το παιχνίδι και να αγοράσουν τέτοιους είδους πακέτα που είναι απολύτως ψευδή και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα."

Μάλιστα η Ένωση Προστασίας καταναλωτών εξέδωσε ανακοίνωση ενώ η κ. Μελάκη αναφορικά με το τι γίνεται σε επίπεδο Κρήτης υποστηρίζει: «Είμαι σίγουρη ότι στην παγίδα αυτή θα έχουν πέσει και Κρητικοί που είδαν ανυποψίαστοι τις διαφημίσεις και πήραν τηλέφωνο. Τους έβαλαν να αγοράσουν "πακέτο" παροχής υπηρεσιών υγείας  (κάρτα υγείας), από την συγκεκριμένη Εταιρεία και τελικά περιπλανήθηκαν με όλα τα υποσχόμενα, Και δεν φτάνουν όλα αυτά χρησιμοποίησαν την Πανελλαδική Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών παρανόμως για να τους  εμπιστευτούν περισσότερο τα ανυποψίαστα θύματα τους. Τους καλώ να μην κάνουν το παραμικρό. Είναι όλα μία καλοστημένη απάτη."

Η καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης  Ιδιωτικών Κλινικών, για προστασία  των μελών της.

Η ΠΕΙΚ προέβη σε επίδοση κατεπείγουσας εξωδίκου δήλωσης - πρόσκλησης - διαμαρτυρίας κατά της εν λόγω εταιρείας και διαμαρτύρεται «εντονότατα για την παράνομη ψευδεπίγραφη και παραπλανητική διαφήμισή της». Καλεί τη συγκεκριμένη εταιρία να σταματήσει οποιαδήποτε προβολή του εν λόγω διαφημιστικού και ταυτόχρονα την καλεί να αναφέρει ρητά στα μεταδιδόμενα από αυτήν διαφημιστικά μηνύματα που αφορούν την εν λόγω κάρτα υγείας ότι ουδεμία συνεργασία υφίσταται με την ΠΕΙΚ.

Η  ΠΕΙΚ , όπως αναφέρεται, προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια, ενδεικτικώς κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, προσφυγή στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας - Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, καθώς και στην άσκηση χωριστής αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής και οικονομικής ζημίας που ήδη έχει προκληθεί από την ανωτέρω παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά της εταιρίας σε περίπτωση που διαπιστωθεί -παρά την αποστολή εξωδίκου- η συνέχιση της προβολής των  διαφημιστικών μηνυμάτων

Η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

Επειδή, η δημόσια υγεία  στις ημέρες μας "ασθενεί" βρήκαν την ευκαιρία διάφοροι επιτήδειοι, να πουλούν την ελπίδα της  υγείας, με κάρτες, υποσχόμενοι παροχές  σε μικρό κόστος, .Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις για να προσελκύσουν τους καταναλωτές επικαλούνται ως "δέλεαρ" υποτιθέμενες συνεργασίες ,με αναγνωρισμένα Ιδιωτικά νοσηλευτικά Ιδρύματα, Πρόκειται για παραπλανητική διαφήμιση για τους  καταναλωτές υγείας. Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , εφιστώ την προσοχή των καταναλωτών επ αυτών. «Τέλος, στηρίζουμε κάθε καταναλωτή, που αγόρασε "πακέτο" παροχής υπηρεσιών υγείας  (κάρτα υγείας), από την συγκεκριμένη Εταιρεία και περιπλανήθηκε με όλα τα υποσχόμενα,. Μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια