default-image

Ξυπνούν μνήμες από την δολοφονία του 79χρονου με κούτσουρο

Κρήτη
Ξυπνούν μνήμες από την δολοφονία του 79χρονου με κούτσουρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από το φονικό που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στους Κάτω Αμυγδάλους Λασιθίου με θύμα έναν 79χρονο άνδρα, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα Τετάρτη  στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο θα καθίσουν δύο νεαροί ντόπιοι, ηλικίας 22 και 25 ετών - σήμερα -, οι οποίοι το Νοέμβριο του 2014 καταδικάστηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την εμπλοκή τους στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι δύο φίλοι φέρονται να εισέβαλαν στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου, αφού νωρίτερα ο ένας εξ' αυτών (ο 25χρονος) σκότωσε το σκύλο του παππού.

Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, ο 22χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 79χρονο με ένα κούτσουρο ελιάς και στη συνέχεια έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν και οι δύο νεαροί έψαξαν το σπίτι του ηλικιωμένου, δεν βρήκαν παρά λίγα κέρματα που είχε ο τελευταίος μέσα στο πορτοφόλι του.

Το Νοέμβριο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών στον 22χρονο, ενώ στον 25χρονο που κρίθηκε ένοχος για τη ληστεία και τη θανάτωση του σκύλου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών, η οποία, ωστόσο, μετατράπηκε προς 10 ευρώ ημερησίως. 

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 25 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΥΓΕΡΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News