default-image

Αποφασίζουν για την αποφυλάκιση του φερόμενου "σάτυρου"

Κρήτη
Αποφασίζουν για την αποφυλάκιση του φερόμενου "σάτυρου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο προσκήνιο επανέρχεται σήμερα Τετάρτη η υπόθεση της αποπλάνησης δύο ανήλικων κοριτσιών στο Θραψανό Ηρακλείου, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2015. 

Κι αυτό επειδή εντός της σημερινής ημέρας, αναμένεται να αποφασιστεί εάν ο ηλικιωμένος ο οποίος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Ιούνιο για την αποπλάνηση των κοριτσιών ηλικίας 8 και 9 ετών, θα παραμείνει (ή όχι) στη φυλακή. 

Ο 80χρονος -σήμερα- άνδρας είχε υποστηρίξει μετά τη σύλληψή του ότι η συμπεριφορά του είχε παρεξηγηθεί από τα κοριτσάκια. Ο εν λόγω ισχυρισμός του, ωστόσο, δεν έπεισε τον ανακριτή, ο οποίος είχε αποφασίσει τότε -με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα- την προφυλάκιση του ηλικιωμένου. 

Στις 21 Ιουνίου του 2016, ο 80χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου προκειμένου να δικαστεί για την πράξη της αποπλάνησης.

Η πλευρά της υπεράσπισης του ηλικιωμένου είχε ζητήσει τότε από την Έδρα είτε να μην του καταλογιστεί η πράξη, είτε ο κατηγορούμενος να κριθεί «μειωμένου καταλογισμού», λόγω της γεροντικής άνοιας από την οποία πάσχει και η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- τον έκανε να μην μπορεί να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του. 

Τελικά, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 80χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Εξάλλου, αποφασίστηκε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να συνεχίσει να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. 

Σήμερα, περίπου 15 μήνες από το συμβάν, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος του 80χρονου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News