Ειδήσεις

Σε ύφεση πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισσάμου

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Φαλασάρνων Κισσάμου μετά από πολύωρη μάχη ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, με κύριο μέτωπο από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση "Ρίζες", περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και 'Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.

Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, έκταση με ελιές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών.

Επί τόπου επιχειρούν οχήματα και ανάλογο προσωπικό της Πυροσβεστικής από την Κίσσαμο και τα Χανιά καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες γύρω από κατοικημένες περιοχές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ

Λόγω της φωτιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα - Πλάτανος ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης που βρίσκεται στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.

Σχόλια