Ειδήσεις

Μαθητές ετοιμάζαν επίθεση σε σχολείο με στιλέτα και μαχαίρια

Χανιά: Μαθητές με σιδερογροθιές, αλυσίδες και μαχαίρια πήγαν να επιτεθούν σε μαθητές γυμνασίου με τους οποίους και είχαν διενέξεις

Με σιδερογροθιές, αλυσίδες, στιλέτα και μαχαίρια, στις τσάντες τους προσήχθησαν ανήλικοι μαθητές γυμνασίου, στα Χανιά.

Ειδικότερα, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, όταν ομάδα από 8-10 μαθητές, ξεκίνησε από το σχολείο με προορισμό ένα άλλο γυμνάσιο, με το οποίο είχαν συχνές διενέξεις, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές του έτερου γυμνασίου είχαν πετάξει αυγά και πορτοκάλια.

Έτσι, οι ανήλικοι "ετοιμοπόλεμοι", έφυγαν από το σχολείο, έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, ωστόσο τα σχέδια τους ανετράπησαν από την Αστυνομία. Σε έρευνα που έκαναν οι Αστυνομικοί σε τρεις από τους μαθητές, βρέθηκαν μαχαίρια, ξύλινα ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτο και στιλέτο ''πεταλούδα''.

Οι μαθητές αμέσως προσήχθησαν στο Αστυνομικό τμήμα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των οικογενειών τους, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά με το συμβάν ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης, δήλωσε στο zarpanews.gr, ότι έχει αναστατωθεί τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα όσο και όλοι οι γονείς των μαθητών, αναφορικά με το περιστατικό. ''Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και συνεργασίας μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών. Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, οι γονείς είναι μέρος του προβλήματος, και φέρουν μεγάλη ευθύνη''.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού, ο κ. Ζερβάκης τόνισε, ότι τα συγκεκριμένα παιδιά αλλά και όσα παιδιά αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα, παραβατικής συμπεριφοράς, έρχονται σε επαφή με συμβουλευτικό ψυχολόγο ή κοινωνιολόγο, στον συμβουλευτικό σταθμό. ''Ωστόσο, την δεδομένη στιγμή, ο συμβουλευτικός σταθμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υποστελεχωμένος, ενώ έχει γίνει πρόσληψη, βέβαια, αναμένεται σύντομα, η στελέχωση του σταθμού'', ανέφερε ο κ. Ζερβάκης.

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια