default-image

"Αδειάζουν" τους έξι της Ν.Ε. τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ

Κρήτη
"Αδειάζουν" τους έξι της Ν.Ε. τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση κόλαφος για την αποκαλούμενη "πλειοψηφία" των έξι στη Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, από τα κεντρικά του κόμματος και μάλιστα δια χειρός του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, σε ευθεία συνεννόηση με την πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κεντρικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι η συγκρότηση σε Σώμα της Συντονιστικής Επιτροπής της μεγαλύτερης οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, αυτή του Δήμου Ηρακλείου έγινε καθόλα νόμιμα με βάση το καταστατικό και τις σχετικές οδηγίες της Φώφη Γεννηματά.

Η δήλωση αυτή, ουσιαστικά αδειάζει τα έξι μέλη της Ν.Ε. Ηρακλείου που ως "πλειοψηφία" ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται τη συγκρότηση των οργάνων της Δημοτικής Οργάνωσης Ηρακλείου, χαρακτηρίζοντάς την αντικαταστατική και προαναγγέλλοντας πειθαρχικές διώξεις για τα μέλη του Οργάνου της Δημοτικής Οργάνωσης.

Με δεδομένο ότι τα έξι μέλη της Ν.Ε. Ηρακλείου από μόνα τους συγκρότησαν και το Όργανο του Κινήματος στο Νομό, εκλέγοντας γραμματέα και λοιπά μέλη, η ανακοίνωση των κεντρικών του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά τους θέτει εκτός της δυνατότητας να λαμβάνουν αποφάσεις.

Επί πλέον ήδη εκκρεμεί ένσταση των υπολοίπων πέντε μελών της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κατά τους, με σημαντικότερη κατηγορία την αλλοίωση της κάλπης στο Δήμο Χερσονήσου με διπλοψηφίες ώστε να προκύψουν τα έξι μέλη ως πλειοψηφία στην Ν.Ε. και μάλιστα ιδίως για την εκλογή σε αυτήν του αποκαλούμενου από τους έξι γραμματέα της Ν.Ε. κ. Καρακατσάνη.

Προφανώς και η απόφαση των κεντρικών για τη Δημοτική Οργάνωση Ηρακλείου θέτει τους έξι εκτός του δικαιώματος λήψης αποφάσεων πυροδοτώντας νέες εξελίξεις, αυτή τη φορά γύρω από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση των κεντρικών του ΠΑΣΟΚ για το Ηράκλειο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης Ηρακλείου Κρήτης δήλωσε:

"Η συγκρότηση σε σώμα της Σ.Ε της Δ.Ο. Ηρακλείου έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 25 παρ. 2 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και τις σχετικές οδηγίες της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στη συνάντησή της με μέλη της Ν.Ε του νομού Ηράκλειου στις 16/7/2016".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News