Ειδήσεις

Τριτοκοσμικές εικόνες σε γειτονιά του Ηρακλείου λόγω νερού

"Οικογένειες με παιδιά μαζεύουν με κανίστρες νερό για τις ανάγκες του σπιτιού. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε νερό για να πλένουμε τα μωρά μας"

"Οικογένειες με παιδιά μαζεύουν με κανίστρες νερό για τις ανάγκες του σπιτιού. Μας έχουν εγκαταλείψει. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε νερό για να πλένουμε τα πιάτα και τα μωρά μας." Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων  εξοργισμένος στο neakriti.gr αναγνώστης που κάνει λόγο για έλλειψη νερού εδώ και μέρες στις Εργατικές Κατοικίες Ηρακλείου όπου όπως φαίνεται για αρκετές ημέρες οι βρύσες έχουν στερέψει εδώ και ημέρες και οι κάτοικοι λένε το νερό νεράκι με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητας αλλά κυρίως τις  καθημερινές τους ανάγκες.

Τα πράγματα μάλιστα δυσκολεύουν στην περίπτωση που μέσα σε ένα σπίτι ζουν μωρά και μικρά παιδιά με την καθημερινότητα τους να εξελίσσεται σε πραγματικό γολγοθά και τα μικρόβια, λόγω έλλειψης νερού να παραμονεύουν .

Αναγνώστης του neakriti.gr  διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Φακουρέλης υπογραμμίζει ότι το θέμα έχει λυθεί αφού εντοπίστηκε η βλάβη και υπήρξε αλλαγή στον τρόπο τροφοδοσίας των κατοικιών και των διαμερισμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.  

Αναλυτικά το κείμενο διαμαρτυρίας που εστάλη στο neakriti.gr από τον κ. Χ.Μ:

"Εδώ και 10 μέρες έχουμε πρόβλημα με το νερό. Δεν έχουμε καθόλου νερό. Ενημερώσαμε τη ΔΕΥΑΗ. Μια είναι μηχανολογικό το πρόβλημα, την άλλη φταίει ο Αποσελέμης, την άλλη φτανε τα ρολόγια μας ότι είναι φραγμένα. Όμως εμείς επειδή όντως είχαμε πρόβλημα, αλλάξαμε τις σωλήνες και έχουμε βάλει εξωτερικές. Δεν είναι δυνατόν 200 πολυκατοικίες να έχουν φραγμένες σωλήνες. Το νερό τρέχει σαν τη ρακή. Έχει έρθει ο υδραυλικός να μετρήσει την πίεση να δούμε γιατί δεν ανεβαίνει στα διαμερίσματα. Ούτε υπάρχει πολύ νερό για να δώσει πίεση να ανέβει στους ορόφους. Οικογένειες με παιδιά μαζεύουν με κανίστρες νερό για τις ανάγκες του σπιτιού. Μας έχουν εγκαταλείψει. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε νερό για να πλένουμε τα πιάτα και τα μωρά μας."

Ενώ στην απάντηση που ήρθε από την ΔΕΥΑΗ και συγκεκριμένα τον πρόεδρος της κ. Φακουρέλη  υπογραμμίζεται:

"Αλλάξαμε τον τρόπο τροφοδοσίας της περιοχής στις Εργατικές Κατοικίες. Πιστεύουμε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα. Είναι παλιές οι εγκαταστάσεις ,δεν υπάρχουν ντεπόζιτα και το νερό πάει κατευθείαν στα διαμερίσματα. Νερό υπήρχε απλά δεν ανέβαινε νερό πάνω , δώσαμε νερό από άλλο αγωγό  και έχει διορθωθεί το θέμα με την πίεση.Το παρακολουθούμε και αύριο πιστεύω να μην υπάρχει πρόβλημα."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια