default-image

Κηδεύτηκε στο Ρέθυμνο ο πραξικοπηματίας Παττακός (video)

Κρήτη
Κηδεύτηκε στο Ρέθυμνο ο πραξικοπηματίας Παττακός (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελευταία του κατοικία στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου Ρεθύμνου οδηγήθηκε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός η σορός του οποίου έφτασε το πρωί της Τρίτης  με το πλοίο της γραμμής στη Σούδα. Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες, ενώ συνεχώς κατέφθανε κόσμος από διάφορες περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας.

Ο εθνικός ύμνος και  χειροκροτήματα ακούστηκαν εντός και εκτός της εκκλησίας, ενώ πρώτος διαβάστηκε ο επικήδειος λόγος εκ μέρους του ποιμενάρχη της τοπικής εκκλησίας, Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίου.

=

Την εμφάνισή τους έκαναν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και στρατιωτικοί της περιόδου της δικτατορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr ο πραξικοπηματίας είχε εκφράσει την επιθυμία στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον και ιδίως στις δύο κόρες του, ο θάνατός του να γίνει γνωστός μετά την τέλεση και της ταφής, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Χ.Α. ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ

Ο Στυλιανός Παττακός ήταν ο μακροβιότερος από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος και της δικτατορίας στην Ελλάδα και εξέπνευσε το Σάββατο λίγο πριν κλείσει τα 104 χρόνια, ενώ είχε αποφυλακιστεί για λόγους ανήκεστου βλάβης, παρότι καταδικασθείς σε ισόβια.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News