default-image

Συγκλονίζει πατέρας που θυσιάστηκε για να σώσει την κόρη

Κόσμος
Συγκλονίζει πατέρας που θυσιάστηκε για να σώσει την κόρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου από τη διάσωσης ενός 3χρονου κοριτσιού μέσα από τα συντρίμμια των τριών πενταώροφων κτηρίων που κατέρρευσαν τη Δευτέρα στην Κίνα.Το μικρό κορίτσι έχει αγκαλιάσει ο πατέρας του, ο οποίος έχασε τη ζωή του για να προσφέρει την απαραίτητη «ασπίδα» στο παιδί του.

Μάλιστα μόνο με αυτό τον τρόπο άντεξε το κοριτσάκι 12 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο τελευταίος άνθρωπος που ανασύρθηκε ζωντανός μετά την κατάρρευση τεσσάρων κτιριακών συγκροτημάτων στην ανατολική Κίνα, από την οποία σκοτώθηκαν συνολικά 22 άνθρωποι, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

«Το παιδί μπόρεσε να επιζήσει μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας της χρησιμοποίησε ως ασπίδα το σώμα του προκειμένου να δημιουργήσει έναν χώρο για να μπορέσει να επιβιώσει η κόρη του», δήλωσε ο διασώστης που ανέσυρε το παιδί, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily. Κοντά στον πατέρα και την κόρη βρέθηκε η σορός της μητέρας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ 4 ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Το κορίτσι, που είναι ελαφρά τραυματισμένο, πέρασε περισσότερες από 12 ώρες στα ερείπια των πενταώροφων κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην πόλη Γουενζού, στην επαρχία Ζεζιάνγκ, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο πατέρας της, ένας 26χρονος εργάτης σε εργοστάσιο υποδημάτων, θυσίασε τη ζωή του για να προστατεύσει το κορίτσι από μια κολώνα τσιμέντου που έπεσε πάνω τους.

Η έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων σταμάτησε νωρίς σήμερα το πρωί, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για 22 νεκρούς και έξι επιζώντες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News