default-image

Διάσωση δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Κρήτη
Διάσωση δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ανάσα" έδωσε η Προσωρινή Διαταγή που χορήγησε η Ειρηνοδίκης Χανίων σε δανειολήπτη αγρότη με ακίνητη περιουσία. «Καμία καταβολή δόσης και διάσωση όλης της περιουσίας του, λόγω μη εισοδήματος, που να του εξασφαλίζει την επιβίωσή του», ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται:

Για δανειολήπτη, άγαμο ηλικίας 58 χρονών, ο οποίος κατοικεί με την υπέργηρη μητέρα του. Το συνολικό χρέος του δανειολήπτη είναι 9.376,98 ευρώ σε δύο πιστωτικές κάρτες και σε μία τράπεζα ως οφειλέτης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης.

Εισοδήματα που διαθέτει ο οφειλέτης:

Από ΟΠΕΚΕΠΕ 1798,15 ευρώ/ετησίως, εισόδημα, που δεν του εξασφαλίζει την επιβίωση του δηλαδή το εισόδημά του είναι 150 ευρώ/μηνιαίως, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο οφειλέτης

α) Μονοκατοικία, 80 τ.μ. και 30 τ.μ. βοηθητικοί χώροι

β) οικόπεδο 2.500 τ.μ.

γ) Διάφορα αγροτεμάχια με ελιές

Το Ειρηνοδικείο των Χανίων αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα επιδειχθέντα έγγραφα, του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της αιτούσας.

3) Διατάσσει τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

 4) Ορίζει "μηδενικές δόσεις" για το διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης.

Συμπερασματικά, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο Χανίων είναι σημαντική, για τον δανειολήπτη, είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει ο οφειλέτης, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας τον στην εν λόγω νομοθεσία και διατάζοντας τον "στην μη καταβολή δόσεων ". 

Τέλος, ως Ένωση τονίζουμε, ότι οι υποθέσεις ως η παραπάνω, (πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης) θα έπρεπε να υπάρχει η Οριστική Διαγραφή, από τις ίδιες τις τράπεζες και όχι να εισέρχονται οι καταναλωτές της φτώχειας, σε δικαστικές περιπέτειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για ενημέρωση ένταξη στον νόμο Κατσέλη κάθε υπερχρεωμένος, μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση καθημερινά στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News