default-image

Έχασαν την κόρη τους και βοηθούν αγγελούδια στα Χανιά

Κρήτη
Έχασαν την κόρη τους και βοηθούν αγγελούδια στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

        Άφησαν τα πάντα πίσω τους στη Μ.Βρετανία όταν έχασαν την κόρη τους Σάρα από καρκίνο και αφοσιώθηκαν στη «θεραπεία» της ψυχής άλλων παιδιών που νοσούν και των οικογενειών τους που σηκώνουν το βάρος του πόνου. Ο Ged και η Julie Hoburn συγκέντρωσαν άλλα 1.837 ευρώ για να κάνουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, δωρεάν διακοπές στα Χανιά .

    Τους προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα διάλειμμα από τα νοσοκομεία, τις θεραπείες και την ταλαιπωρία που βιώνουν και να νιώσουν και πάλι… παιδιά. Να ατενίσουν τον ήλιο, να περάσουν όμορφα στη θάλασσα και έστω και για λίγο να ξεχάσουν ότι δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους.

     Αυτό είναι το μεγαλείο δύο ανθρώπων που έβαλαν το όραμά τους πάνω απ'όλα για να χαρίσουν, όμορφες αναμνήσεις σε μικρά αγγελούδια, αναμνήσεις που για κάποια παιδιά είναι ίσως οι τελευταίες της ζωής τους…

Αγγελούδια που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους, ζουν ανέμελες στιγμές στην Κρήτη

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Εξώπολη Χανίων με τη συμμετοχή του Tony the fridge ,όπως είχε γράψει το neakriti.gr, του μαραθωνοδρόμου που έτρεξε με 42 κιλά στην πλάτη του για τα παιδιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΕΤΡΕΞΕ ΜΕ 42 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Το ίδρυμα Sara's Hope Foundation

O Ged και η Julie Hoburn ίδρυσαν το Sara's Hope Foundation όταν έχασαν την κόρη του Σάρα σε ηλικία 16 ετών από καρκίνο, χαρίζοντας έστω και με το δικό τους τρόπο την ελπίδα και το χαμόγελο. Σήμερα φιλοξενούν σε ειδικό χώρο στα Χανιά παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους ,καθώς συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό λόγω οικονομικών προβλημάτων και  της καθημερινής σκληρής μάχης με τη νόσο.

Το ζεύγος από τη Βρετανία έχει βοηθήσει τους ντόπιους με το φιλανθρωπικό του έργο από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο νησί το 2011. Συγκέντρωσαν 2.000 ευρώ για να πληρωθούν εξετάσεις για ένα μωρό από τον Αποκόρωνα που γεννήθηκε με εγκεφαλική πάθηση και μάζεψαν χρήματα για την επέμβαση ενός αγοριού από το Βάμο με σκοπό να ανακτήσει την ακοή του . Βοηθούν με κάθε τρόπο τα σχολεία της περιοχής τους, ανθρώπους που έχουν ανάγκη και συγκέντρωσαν ρουχισμό για απόρους. Όπως λένε θέλουν με κάθε τρόπο να «επιστρέψουν» την αγάπη στους Κρητικούς και μέσω του αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε για κάθε άτομο που συμμετείχε, είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθεί και από ένα ευρώ σε σχολείο του Βάμου.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News