Ειδήσεις

"Μαλλιά κουβάρια" για την αφαλάτωση

Διαξιφισμοί το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου όταν τέθηκε το θέμα της μονάδας αφαλάτωσης.

Διαξιφισμοί το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου όταν τέθηκε το θέμα της μονάδας αφαλάτωσης.

Ο κ.Λυγερός ζήτησε να μάθει γιατί απερρίφθη το αίτημα για εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για την αφαλάτωση με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Λαμπρινός επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατό να γίνει σε αυτή τη φάση η συζήτηση καθώς η περιφέρεια Κρήτης δεν έχει ακόμα αποφανθεί για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου που έχει ήδη σταλεί εδώ και δύο εβοδμάδες περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι οι "Ενεργοί Πολίτες" έχουν εκφράσει στο παρελθόν τις ενστάσεις τους για τη μονάδα αφαλάτωσης αφού μεταξύ άλλων σε ερώτησή τους αναφέρουν ότι "η δυναμικότητα της μονάδας υπολογίζετε περί τα 15.000 κυβικά νερού την ημέρα, η οποία κατά κύριο λόγο θα τροφοδοτεί τον Δήμο Ηρακλείου, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα επωμίζεται και το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής της λειτουργίας.

Το ύψος του προϋπολογισμού του έργου δεν το ανακοινώσατε,υπογραμμίζει ο κ. Λυγερός,αλλά ούτε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενώ ο επικεφαλής των "Ενεργών Πολιτών" κατηγόρησε το Β.Λαμπρινό ότι επέλεξε την πιο κοστοβόρα λύση για τη διοχέτευση επιπρόσθετων ποσοστήτων νερού μέσω της αφαλάτωσης.

Κόντρα για την αφαλάτωση

Η κοντρά αφορά στην περίφημη μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης, στον Αλμυρό, δυναμικής 25.000 τόνων καθαρού νερού ημερησίως , την οποία οι 2 όμοροι δήμοι, Ηράκλειο και Γάζι συζητούσαν εδώ και χρόνια, επί εποχής Γιάννη Κουράκη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "ΕΡΧΟΝΤΑΙ" 10.000 ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πάντως ταραχώδης ήταν η συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου αφού και νωρίτερα επικράτησε ένταση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΟΜΗΡΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Κουμαντάκης - Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια