Ειδήσεις

"Πόλεμος" για τις τηλεοπτικές άδειες

Πόλεμος για το θέμα των τηλεοτπικών αδειών στη βουλή. Η κυβέρνηση δέχτηκε καταιγισμό κατηγοριών από την αντιπολίτευση για διαπλοκή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Δε θα κάνω πρόβλεψη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, είπε ο Νίκος Παππάς και προσέθεσε ότι το ΣτΕ είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το καθεστώς της μη αδειοδότησης και απέρριψε όλες τις μέχρι σήμερα προσφυγές. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, την απόφαση αναβολής της συνεδρίασης, μιλώντας για τηλεοπτική πίεση με στόχο τους δικαστές.

Ο υπουργός Επικρατείας σύμφωνα με το protothema.gr αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που έχει δεχθεί «από τον Τούρκο καναλάρχη, στον Καλογρίτσα και τώρα λίγα επεισόδια με Σαββίδη». Ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τη διαδικασία, τονίζοντας ότι ήδη έχουν εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση των συχνοτήτων στη DIGEA με μόλις 18 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν πληρωθεί μόνο τα έξι.

Αιχμές για Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αποτυχόντες του διαγωνισμού, τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Κοντομηνά: «Θα μπορούσε ο κ. Βαρδινογιάννης να είναι υπερθεματιστής που κατέθεσε μεγαλύτερη πρόταση 18 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχε με δύο εταιρείες; Ποιος του φταίει του κ. Κοντομηνά, που οι εκπρόσωποί του δεν πέρασαν σε καμία άδεια στην τελική φάση;».

Σχολιάζοντας τη μελέτη του ΣΕΒ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «υπολογισμούς του Καραγκιόζη» και υποστήριξε ότι η έρευνα είναι των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

Ελάτε να κάνουμε το ΕΣΡ και όχι να κάνετε μηνύσεις στους υπαλλήλους, σημείωσε, λέγοντας πως είναι ντροπή να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο δημόσιους λειτουργούς. Εδώ είναι η πολιτική ηγεσία, κατηγορήστε εμάς, δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Σχόλια