default-image

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στη χώρα να είσαστε εσείς πρωθυπουργός

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στη χώρα να είσαστε εσείς πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» και συνέχισε λέγοντας ότι «κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους».

«Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν», ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε:

«Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

>> ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα είπε: «Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος».

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο «εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης».

Για Siemens

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: «Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;».

Συνέχισε στην "υπόθεση φιάσκο", όπως την χαρακτήρισε, «για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών».

Για τηλεοπτικές άδειες

Αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: «Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις "παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα", τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News