default-image

«REBUS» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

Κρήτη
«REBUS» για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δεύτερη συνάντηση εργασίας των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «REBUS-Renovation for Energy efficient BUildingS» διοργανώθηκε στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο.

Το έργο αφορά γενικά στη βελτίωση της ικανότητας του δημόσιου τομέα στις περιφέρειες της Ευρώπης να αναδείξει και να προωθήσει αποτελεσματικές πολιτικές ανακαίνισης για ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων του, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των χρηστών και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Τους παριστάμενους εταίρους του προγράμματος από Ιταλία,  Σουηδία,  Γερμανία,  Ηνωμένο Βασίλειο,  Ουγγαρία,  Ρουμανία,  Πολωνία, και τους εκπροσώπους φορέων των περιφερειών της Ευρώπης που συμμετέχουν εθελοντικά στη υλοποίηση του έργου, καλωσόρισε στη Κρήτη και στη συνάντηση η συντονίστρια του έργου Μαρία Αποστολάκη, μεταφέροντας παράλληλα τον χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας-Βιομηχανίας Βιργινίας Μανασάκη.

Την πρώτη μέρα οι ευρωπαίοι εταίροι και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών φορέων φιλοξενήθηκαν στους χώρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου παρουσίασαν και συζήτησαν εμπειρίες και καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στις περιφέρειές τους, με ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό έργο Εuronet 50/50 για εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία, στο οποίο συμμετείχε και η Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καθηγητές του Ιδρύματος για τις δράσεις και τις εγκαταστάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας που έχουν πραγματοποιηθεί στην πανεπιστημιούπολη.

Κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, που διεξήχθη στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), οι ευρωπαίοι εταίροι συζήτησαν και ανέλυσαν τις υφιστάμενες διαδικασίες στην περιφέρειά τους όσον αφορά στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση των εργασιών ανακαίνισης στα δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των χρηστών, ως βασικό εργαλείο για την επιλογή των Ορθών Πρακτικών και για την ανάπτυξη των περιφερειακών Σχεδίων Δράσης. Η επόμενη συνάντηση εργασίας του έργου προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News