Ειδήσεις

"Κόλαφος" ο πρώτος μάρτυρας για τις ληστείες στα χρυσοχοεία

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, εκδικάστηκε η πολύκροτη υπόθεση για τη σειρά ληστειών που είχαν σημειωθεί τα προηγούμενο διάστημα και τερματίστηκε το καλοκαίρι του 2015, με την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας που έλαβε χώρα στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Creta Maris, στη Χερσόνησο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δικαστήρια: δρακόντεια μέτρα για τη ληστεία στο Creta Maris

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα με την κατάθεση των μαρτύρων.

Στην κατάθεση του, ο πρώτος μάρτυρας, ιδιοκτήτης εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου, τον οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν ληστέψει οι κατηγορούμενοι στις 9 Δεκεμβρίου του 2014, ήταν κατηγορηματικός και συνέδεσε απευθείας

 τα άτομα που βρίσκονται στο εδώλιο τόσο με τη ληστεία σε βάρος του όσο και την εμπλοκή τους σε άλλα κρούσματα.

Ο μάρτυρας δήλωσε πως τους αναγνωρίζει χωρίς αμφιβολία από το σωματότυπο και τις κινήσεις τους ενώ για τον πρώτο κατηγορούμενο αναγνωρίζει ακόμη και τη φωνή του, από την ιδιαίτερη προφορά.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο κάθονται σήμερα τρία άτομα: Ένας ντόπιος, ένας Αρμένιος, αλλά και μια αλλοδαπή γυναίκα η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δύο πρώτοι είχαν συλληφθεί μετά την απόπειρα ληστείας το περυσινό καλοκαίρι στο Creta Maris. Μαζί τους είχε συλληφθεί κι ένας ακόμη ντόπιος, για τον οποίο η υπόθεση είχε διαχωριστεί. Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε τραυματιστεί τότε σοβαρότατα κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και δεν έχει επανέλθει ακόμα.

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Διεκόπη η δίκη για τους ληστές με τα Καλάσνικοφ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια