default-image

Πρωτιά Αναπολιωτάκη-Τσιούκα στο Ράλι Αμαρύνθου

Αθλητισμός
Πρωτιά Αναπολιωτάκη-Τσιούκα στο Ράλι Αμαρύνθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικητές επέστρεψαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης και Θανάσης Τσιούκας από το 4ο φθινοπωρινό Ράλι Αμαρύνθου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αμάρυνθο από το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ).

Το κρητικό πλήρωνα έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ράλι Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές σαββατοκύριακο.

Οι Αναπολιωτάκης-Τσιούκας με το Seat Ibiza Kit Car Evo 2  ξεκίνησαν επιφυλακτικά στη γλιστερή ειδική του Σαββάτου, ωστόσο, την Κυριακή έκαναν καταπληκτικό αγώνα και έφτασαν δίκαια στη νίκη που τους δίνει σημαντικούς βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου.

Όπως δήλωσε μετά τον αγώνα ο Γιώργος Αναπολιωτάκης: «Δεν πιέσαμε το Σάββατο, έχοντας στο μυαλό μας να επιτεθούμε την Κυριακή. Η επίδοσή μας στα δύο περάσματα από την ειδική Γυμνό μας χάρισε ουσιαστικά τη νίκη», κατέληξε.

Στη δεύτερη  θέση τερμάτισαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X, ενώ τρίτοι ήταν οι Παναγιώτης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου, οι οποίοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με το Skoda Fabia S2000  καθώς παρουσιάστηκε αρχικά πρόβλημα με την τρόμπα βενζίνης και στη συνέχεια με το συμπλέκτη.

Το δεύτερο κρητικό πλήρωμα, οι Λευτέρης Αλυγιζάκης και Μιχάλης Χατζηδάκης επίσης έκαναν πολύ καλό αγώνα τερματίζοντας τέταρτοι με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα, ωστόσο, μετά από «μπούκα», στράβωσε ο εμπρός  δεξιά τροχός.

Πέμπτοι ήταν οι νικητές στην κατηγορία F2, Γιάννης και Γιώργος Γύζης με Renault Clio Williams, ενώ ακολούθησαν οι Παναγιώτης Μπίμπικας-Γιώργο Σκορδηλάκη (Volkswagen Golf) που ήταν 2οι στην F2. Στην τρίτη θέση του βάθρου στη συγκεκριμένη κατηγορία ανέβηκαν οι Γιώργος Σύλλας-Πηνελόπη Αναστασοπούλου με Peugeot 106 S16. Στη γενική κατάταξη, πίσω από τα προαναφερθέντα πληρώματα τερμάτισαν οι Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκότοβος που αντιμετώπισαν πρόβλημα με το τούρμπο του Subaru Impreza N12.

Το 4ο φθινοπωρινό Ράλι Αμαρύνθου προσμετρούσε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστορικών αυτοκινήτων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία πρώτοι τερμάτισαν οι Ελευθέριος Μανδρούκας-Νίκος Τσάδαρης (Porsche 911 RSR), δεύτεροι οι Παναγιώτης Παραδείσης-Κωνσταντίνος Ποιμενίδης (Ford Escort RS 2000 MKII) και τρίτοι οι Γιάννη Καλαϊτζιάν-Μαριάννα Καλογηράτου ( Fiat Ritmo 130 TC).

Η κατάταξη στην κατηγορία C

Η κατάταξη στην κατηγορία F2

Η κατάταξη στην κατηγορία 1234

Φωτογραφία: PhotoRallyPress

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News