default-image

Ημερίδα για το θηλασμό και τη διατροφή των βρεφών

Κρήτη
Ημερίδα για το θηλασμό και τη διατροφή των βρεφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη ημερίδα διατροφής του Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), με τίτλο "Από τη διατροφή της μαμάς στη διατροφή του μωρού" την ερχόμενη Κυριακή 16 του μήνα.

Πρόκειται για τη 2η Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής, η οποία και θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο, ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου, αλλά και να εξάγει σπουδαία συμπεράσματα.

Αναλυτικότερα, την ημερίδα οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της ΕΔΔΕ, ως επίσημος φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών διαιτολόγων-διατροφολόγων, και όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρεθούν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου κατά τις ώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η θεματολογία

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η θεματολογία των ομιλιών θα αφορά τη διατροφή, την υγεία, την ψυχολογία και την άσκηση, και θα πλαισιώνει τις περιόδους της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, του αποθηλασμού, αλλά και τα πρώτα στάδια της βρεφικής διατροφής. Σε αυτούς τους τομείς εστιάζονται τα θέματα που θα αναλυθούν από επιστήμονες όπως διαιτολόγους, ψυχολόγο, γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο, σύμβουλο θηλασμού, μαία, κ.ά. Παράλληλα με τις ομιλίες, αλλά και στα διαλείμματα, τα παιδιά και οι γονείς θα μπορούν να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες (λιπομετρήσεις, διατροφικά παιχνίδια, διαδραστικά παιχνίδια από παιδαγωγούς κ.ά.) και να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Στις 9:30 το πρωί θα ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου, ενώ θα γίνουν οι εγγραφές και η παραλαβή του υλικού της εκδήλωσης.

Στις 10 θα γίνει η πρώτη ομιλία για τις "Ανάγκες και ιδιαιτερότητες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης" (Βαρδάκη Ε., γυναικολόγος).

Ακολούθως στις 10: 30 θα αναπτυχθεί το θέμα "Σακχαρώδης διαβήτης κύησης" (Μπουμπάκη Κ., ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος). Στις 11 το πρωί θα γίνει ομιλία με θέμα "Συμβουλές διατροφής για την περίοδο της εγκυμοσύνης" (Μασαούτη Ε., διαιτολόγος).

Ακολουθεί το θέμα "Επιλόχεια μελαγχολία και επιλόχειος κατάθλιψη" (Χαρωνιτάκη Κ., ψυχολόγος) στις 11:30.

Μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η ομιλία με θέμα "Συμβουλές διατροφής για τη θηλάζουσα μητέρα" (Τσουμάνη Ν., διαιτολόγος).

Ακολουθεί στις 12:30 το μεσημέρι διάλειμμα, ενώ στη 1 θα αναπτυχθεί το θέμα "Υγιεινή διατροφή για τη νέα μητέρα και απώλεια βάρους" (Μανωλαράκη Μ., διαιτολόγος).

Στη 1:30 το μεσημέρι θα γίνει η ομιλία με θέμα "Φυσική δραστηριότητα για λεχώνες και θηλάζουσες" (Καραγιαννάκη Μ., γυμνάστρια).

Στις 2 το μεσημέρι θα γίνει μεσημεριανή διακοπή μέχρι και τις 3, οπότε και ακολουθεί η ομιλία με θέμα "Μητρικός Θηλασμός vs σίτισης με ξένο γάλα" (Βαλάρη Β., παιδίατρος). Μισή ώρα μετά, θα αναπτυχθεί το θέμα "Από τη μήτρα της μητέρας στο στήθος της" (Σαρρή Μ., μαία). Στις 4 το απόγευμα θα αναπτυχθεί το θέμα "Συχνές προκλήσεις κατά το θηλασμό" (Μπαζούλα-Παπαδάκη Β., σύμβ. θηλασμού).

Στις 4:30 μ.μ. θα γίνει ομιλία για τον "Απογαλακτισμό" και την "Εισαγωγή στερεών τροφών στο βρέφος" (Μαστρογιάννη Σ., διαιτολόγος) και στις 5 το απόγευμα θα απευθυνθούν ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και θα κληρωθούν δώρα.

Να σημειωθεί ότι η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας αποτελείται από τους Γιώργο Βασιλείου, Μάνο Γιακουμάκη, Ειρήνη Μασαούτη, Ελευθερία Παγωμένου και Μαρίνα Παπάζογλου.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και ο Δήμος Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News