default-image

Master Class με τον Π.Βούλγαρη στο 4ο Φεστιβάλ Σινεμά Χανίων

Life
Master Class με τον Π.Βούλγαρη στο 4ο Φεστιβάλ Σινεμά Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο master class και 3 εργαστήρια υψηλού επιπέδου παρέχει στους φίλους του το  4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Κινηματογράφος, Μια ζωή δρόμος

Πέμπτη 27/10/2016 στις 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Διάρκεια 2 ώρες

Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης  μοιράζεται με τους φίλους του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) τις εμπειρίες αλλά και τις γνώσεις του από μια ζωή γεμάτη κινηματογράφο.

«Το φως στις παραστατικές τέχνες» με την σχεδιάστρια φωτισμού θεάτρου και κινηματογράφου Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Κυριακή 30/10/2016 στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Διάρκεια 2,5 ώρες

Ένα σεμινάριο για όσους επιθυμούν να μυηθούν στη μαγεία του φωτός στο θεατρικό και κινηματογραφικό έργο. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα προσεγγιστούν θέματα όπως:  η οπτική αντιληπτική ικανότητα σε σχέση με το φως, ο φακός και η μηχανή λήψεως, οι αρχές δραματουργίας της εικόνας, ο σκηνικός χώρος και οι διακριτικές ιδιότητες του φωτισμού, η μεθόδευση της σπουδής στο  φωτισμό και οι φωτιστικές πηγές.

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος-Κατοχή-Αντίσταση-Ολοκαύτωμα

Διδάσκων: Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Συγγραφέας- Φιλόλογος

Σάββατο  29/10/2016 στις 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Διάρκεια 3 ώρες

Πρόκειται για ένα τρίωρο βιωματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως φιλολόγους αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους, το υλικό του οποίου μπορεί να αξιοποιηθεί ως διδακτική πρόταση, ως πολιτιστικό πρόγραμμα, ως ερευνητική εργασία, ως πρωτότυπη σχολική εκδήλωση επετειακή ή άλλη. Αξιοποιώντας ιστορικά κείμενα, λογοτεχνικά και θεατρικά έργα, ντοκιμαντέρ και ταινίες θα παρουσιαστούν διαφορετικές προτάσεις προσέγγισης του θέματος και μία από αυτές θα δουλευτεί βιωματικά στην ομάδα με στόχο να γίνει μια διαφορετική θεατρική παράσταση.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Χανίων.

 «Εργαστήρι δημιουργικής γραφής. Η μαγεία της κινηματογραφικής ταινίας και η απόλαυση της γραφής»

Διδάσκων: Σταύρος Γρόσδος είναι εκπαιδευτικός - Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε

Διάρκεια: 3 ώρες

Δευτέρα 31/10/2016 στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στο εργαστήρι θα γνωρίσουν αποτελεσματικές στρατηγικές/ερεθίσματα δημιουργικής γραφής στη σχολική τάξη, στις οποίες κυριαρχούν οι απρόοπτες καταστάσεις/εκπλήξεις. Τα κεντρίσματα της δημιουργικότητας των παιδιών, τα αποσπάσματα των κινηματογραφικών ταινιών,  μοιάζουν με παιχνίδια αλλά και ολόκληρη η διαδικασία που θα οδηγήσει στην παραγωγή λόγου είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι, μακριά από τη γνωσιοθηρία και τη σχολική καθημερινότητα. Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά μπορούν να συμμετέχουν και όσοι/όσες ενδιαφέρονται για το θέμα (εμψυχωτές/εμψυχώτριες εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, γονείς, φοιτητές/φοιτήτριες κ.ά.).

Εργαστήριο Κινηματογραφικής Παιδείας

Μια κριτική προσέγγιση στην ταινία μικρού μήκους στην τάξη

Διδάσκων: Ειρήνη Ανδριοπούλου, Επικοινωνιολόγος με εξειδίκευση στα θέματα εκπαίδευσης και ΜΜΕ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων ως υπεύθυνη του Τμήματος Οπτικοακουστικής Αγωγής.

Διάρκεια: 2 ώρες

Παρασκευή 4/11/2016 στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Τελικά τι εννοούμε με τον όρο «κινηματογραφική παιδεία»; Είναι σαφές ότι δεν αφορά μόνον στην πρόσκτηση τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων προκειμένου να είμαστε σε θέση να γίνουμε οι ίδιοι εν δυνάμει δημιουργοί, και να παράξουμε το δικό μας περιεχόμενο. Σύμφωνα με τη διεθνή κινητικότητα την τελευταία δεκαετία, η κινηματογραφική παιδεία εκτείνεται πέρα από την παραγωγή ταινιών, προσφέροντας αυθεντικές και προκλητικές μεθόδους προσέγγισης ενός νέου οπτικοακουστικού αλφαβητισμού.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις περιγραφές των Master Class και των εργαστηρίων καθώς και τα βιογραφικά των εισηγητών  στην site του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων www.chaniafilmfestival.com.

Τόσο τα Master Class όσο και τα εργαστήρια  μπορούν να δεχτούν συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της αντίστοιχης φόρμας που υπάρχει στο www.chaniafilmfestival.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News