Ειδήσεις

Παλαιόκαστρο: Κορώνα γράμματα παίζουν τη ζωή τους (video)

Ένας απίστευτος Γολγοθάς περιμένει καθημερινά τους κατοίκους του Παλαιόκαστρου που νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ένας απίστευτος Γολγοθάς περιμένει καθημερινά τους κατοίκους του Παλαιόκαστρου που νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Όσοι δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο για να εξυπηρετηθούν ζουν σε συνθήκες μεσαίωνα και αποκλεισμού.

Οι ίδιοι και τα παιδιά τους, εν έτη 2016, αναγκάζονται να διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα με τα πόδια για να φτάσουν στα σπίτια τους, διασχίζοντας πολλές φορές κάθετα το ΒΟΑΚ. Κίνηση που ισοδυναμεί με ρώσικη ρουλέτα. Οι κάτοικοι περιγράφουν σκηνές για γέλια και για κλάματα που ζουν καθημερινά στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου που δέχεται και σημαντική τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες δεν εξυπηρετείται από δημόσια συγκοινωνία. Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ που προσεγγίζουν την περιοχή τερματίζουν τα δρομολόγια τους στα Ληνοπεράματα, απ' όπου ξεκινούν με τα πόδια οι μαθητές του γυμνασίου για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ τα λεωφορεία που εξυπηρετούν την περιοχή της Αγίας Πελαγίας δεν κάνουν στάση στο Παλαιόκαστρο.

Την ίδια στιγμή οι οδηγοί του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που έχουν κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο, τους αποβιβάζουν σε πάροδο της εθνικής οδού, με συνέπεια να πρέπει να διασχίζουν κάθετα το βόρειο οδικό άξονα για να φτάσουν στον προορισμό τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και ιδίως για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι ίδιοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να έρθει σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ ώστε να σπάσει επιτέλους ο ιδιότυπος αποκλεισμός της περιοχής τους.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια