default-image

Δίνει αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή ο 35χρονος ηλεκτρολόγος

Κρήτη
Δίνει αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή ο 35χρονος ηλεκτρολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμες στιγμές ζει η οικογένεια του 35χρονου ηλεκτρολόγου από τον Άγιο Νικόλαο ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στη οποία υποβλήθηκε.

Ο άτυχος νεαρός, θύμα εργατικού ατυχήματος έπεσε από σκάλα και προσέκρουσε με το κεφάλι στο έδαφος με συνέπεια να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και κακώσεις στην σπονδυλική στήλη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Το ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ενώ ο 35χρονος άλλαζε λαμπτήρες σε κατάστημα στην περιοχή της Ελούντας όπου εργαζόταν.

Ο βαρύτατος τραυματισμός του φέρνει στο προσκήνιο τη δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στο νομό Λασιθίου η οποία ξεπερνά το 20% με βάση τα επίσημα στοιχεία, ανεπίσημα ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου οι αριθμοί είναι πολλαπλάσιοι καθώς τα περισσότερα ατυχήματα δεν δηλώνονται ως εργατικά.

Ο Μανόλης Πεπόνης κάνει λόγο για  κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς οι δυο ελεγκτές της επιθεώρησης εργασίας είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες του νομού.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου προειδοποιεί σε δραματικούς τόνους πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο ιδίως στις τουριστικές επιχειρήσεις όπου εργαζόμενοι καταρρέουν αλλά αρνούνται να κάνουν ακόμη και χρήση των αναρρωτικών αδειών φοβούμενοι ότι θα βρεθούν την επόμενη στιγμή στο δρόμο.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News