default-image

Φόβοι βομβιστικής επίθεσης σε περιοχή της Τσέμνιτς

Κόσμος
Φόβοι βομβιστικής επίθεσης σε περιοχή της Τσέμνιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στη συνοικία Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία, έπειτα από υποψίες για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, αναφέρει η αστυνομία της Σαξονίας στο Twitter, καλώντας τους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία της Σαξονίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ, γεννημένο τον Ιανουάριο του 1994, που φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι «ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός». Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού, διευκρίνισε.

Η αστυνομία είχε γράψει στο Twitter ότι εκκένωσε κτίριο. «Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένα μέτρο που έλαβε η αστυνομία για να εισέλθει στο κτίριο. Το πρόσωπο που αναζητείτο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί».

«Παρακαλώ παραμείνετε στα διαμερίσματά σας μέσα στην περιοχή που έχει αποκλειστεί (από τις αρχές) και ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας εδώ και επί τόπου», πρόσθεσε στο Τwitter η αστυνομία του κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι διεξάγεται μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεών της στη γειτονιά Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ του Tσέμνιτς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News