default-image

Ανοίγει αύριο η αυλαία για τον «Ντελικανή» στο Ηρώδειο

Life
Ανοίγει αύριο η αυλαία για τον «Ντελικανή» στο Ηρώδειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα στο Ηρώδειο κάνει αύριο Κυριακή, στις 8 το βράδυ, η μουσικοχορευτική παράσταση «Ντελικανής», που με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής μάς μεταφέρει στην Κρήτη του '50.

Πρόκειται για ένα υπερθέαμα με την παραδοσιακή μουσική πανδαισία της Κρήτης, αλλά και με κομμάτια από την παλιά πολυβραβευμένη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου σε μουσική του Μανόλη Σκουλούδη.

Μια ταινία - μύθος του ελληνικού κινηματογράφου, βραβευμένη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο 1963), ο «Ντελικανής», ήρθε η ώρα να δει τα φώτα της σκηνής.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΣ": ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μια σειρά από θρυλικά πρόσωπα στο χώρο του κρητικού τραγουδιού θα δώσουν το κομμάτι της αυθεντικότητας στο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο του πολιτισμού της μεγαλονήσου (Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μάνος Μουντάκης, Μανόλης Αλεξάκης, Μανόλης Κακλής, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Μανόλης Κονταρός, Αντώνης Καραγιαννάκης, Ηλίας Τουσούνης κ.ά.), ενώ θα χορέψουν επιλεγμένες χορευτικές ομάδες από τα κρητικά σωματεία της Αθήνας, συνεχίζοντας το γλέντι και μετά την παράσταση, όπως μόνο οι Κρήτες γνωρίζουν!

Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Σοφία Μουτίδου, Βίβιαν Κοντομάρη, Δέσποινα Πόγκα, Νίκος Τσεργάς, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ρενάτα Καπετανάκη, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Χριστίνα Γερογιάννη, Γιώτα Βόκαλη, Φανή Παρλή, Γεωργία Κυριακίδου και Περικλής Ματαράγκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News