Ειδήσεις

Τα μαθήματα κολύμβησης άρχισαν, όχι όμως για τα Κρητικόπουλα

Στα κολυμβήτήρια ήδη από τις 4 Οκτωβρίου μαθητές της Κεντρ.Μακεδονίας, Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων.

Μπορεί να το περιμένουν πως και πως οι μαθητές της τρίτης τάξης δημοτικού στην Κρήτη να ξεκινήσει το μάθημα της κολύμβησης στα σχολεία τους, αλλά από ότι φαίνεται θα το περιμένουν για καιρό ακόμη, την ώρα πάντως που από την περασμένη Τρίτη σε διάφορες περιφέρειες της χώρας τα μαθήματα όχι μόνο ξεκίνησαν αλλά εφαρμόζονται στο έπακρο.

Στο Ηράκλειο για παράδειγμα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 15 σχολεία για την πρώτη εκπαιδευτική περίοδο που ολοκλήρώνεται το Δεκέμβριο και συνολικά 82 μέχρι το τέλος της χρονιάς, ζητείται εναγωνίως λύση αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών με το θέμα να εξελίσσεται τελικά σε σπαζοκεφαλιά για τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να διευκρινίζει ότι, τα μαθημάτα για τα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα καθυστερήσουν τουλάχιστον για μερικές ημέρες ακόμη και σύμφωνα με τελευταίες επίσημες πληροφορίες θα αρχίσουν στις 17 Οκτωβρίου.

Το μεγάλο αγκάθι όπως τονίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι η εξασφάλιση των πόρων, για την μετακίνηση των μικρών κολυμβητών, ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί ακόμα. Ενώ να σημειωθεί ότι από τις 8 Αυγούστου, έχει σταλεί  εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, στην οποία και αναφέρεται καθαρά η εμπλοκή των Περιφερειών στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα σε ότι έχει να κάνει με την μεταφορά των παιδιών.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για τους μαθητές των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων οι οποίοι από τις 4 Οκτωβρίου πηγαίνουν στα κολυμβητήρια της περιοχής τους για την διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Η διδασκαλία πραγματοποιείται από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση οι οποίοι παρακολούθησαν και σχετικό επιμορφωτικό σεμινάριο.

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, σύμφωνα και με το alfavita.gr θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Αθήνας για τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης προκειμένου να ξεκινήσει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑΙ -ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., μέσω της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, υλοποιεί για το σχολικό έτος 2016-2017 τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής,

Σκοπός είναι η διάχυση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της κολύμβησης και ειδικότερα η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας, του χειρισμού έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον για την αποφυγή του πνιγμού, της ανάπτυξης συνεργασίας πρωτοβουλιών και αυτοπεποίθησης, των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, του παιχνιδιού της συνεργατικότητας και της κοινωνικότητας, ώστε να συμβάλει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών/τριών.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια