default-image

Σε νέο δρόμο πλέον η Εθνική, 2-0 την Κύπρο!

Ποδόσφαιρο
Σε νέο δρόμο πλέον η Εθνική, 2-0 την Κύπρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι κόντρα στην Κύπρο, η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είχε ουσία και εμπειρία στο παιχνίδι της και επικράτησε με σκορ 2-0, κάνοντας το "2 στα 2" στο ξεκίνημά της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Η Εθνική με αυτό το αποτέλεσμα ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου μαζί με το Βέλγιο, που επίσης έφτασε στους 6 βαθμούς επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0 της Βοσνίας. Η προσεχής αντίπαλο της Ελλάδας, η Εσθονία, νίκησε με 4-0 το Γιβραλτάρ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά.

Ο στόχος της αποψινής νίκης για την Εθνική Ελλάδας επετεύχθηκε από το α' ημίχρονο με σκόρερς τους Κώστα Μήτρογλου και Πέτρο Μάνταλο. Μάλιστα, το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική αφού στο 12' ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μήτρογλου και εκείνος τελείωσε ψύχραιμα τη φάση, κάνοντας το 1-0.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας είχε τον έλεγχο στο α' ημίχρονο κι αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 34', χαμογέλασε για δεύτερη φορά στο 42'. Ο τερματοφύλακας της Κύπρου τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει τον Λαΐφη, έστρωσε την μπάλα στον Μάνταλο και ο άσος της ΑΕΚ με ψιλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 2-0.

Το β' ημίχρονο βρήκε την Κύπρο να παίζει πιο επιθετικά και να ψάχνει την μείωση του σκορ, δημιουργώντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες με Μυτίδη και Εφρέμ. Στο τελευταίο 20λεπτο πάντως ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Ελλάδα να έχει την καλύτερη στιγμή για γκολ, στο 92' με τον Φορτούνη.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 2-0 και έτσι η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς, δείχνοντας πως μπορεί να βλέπει την, δύσκολη είναι η αλήθεια, συνέχεια στον όμιλο με αισιοδοξία.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (88' λ.τ. Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70' Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας (77' Χολέμπας), Μήτρογλου.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Λαμπάν, Αρτυματάς (78' Κυριάκου), Κάστανος, Χαραλαμπίδης (66' Χριστοφή), Εφραίμ, Μυτίδης (83' Μερκής).

Αποτελέσματα (2η)

Ελλάδα-Κύπρος 2-0

Βέλγιο-Βοσνία 4-0

Εσθονία-Γιβραλτάρ 4-0

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου (21:45)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News