Ειδήσεις

Ο τρομακτικός κυκλώνας Μάθιου άφησε πίσω του 478 νεκρούς

Σε 478 υπολογίζονται στην Αϊτή οι νεκροί , με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει κατακόρυφα σε διάστημα λίγων ωρών.

Σοκάρει ο αριθμός των θυμάτων από τον τρομακτικό κυκλώνα Μάθιου καθώς σε 478 υπολογίζονται στην Αϊτή οι νεκροί , με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει κατακόρυφα σε διάστημα λίγων ωρών.

Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία αποκτούν πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές, διαφορετικές υπηρεσίες δίνουν διαφορετικούς αριθμούς. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στις πληγείσες περιοχές κάνει λόγο για 478 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Επισήμως, η κεντρική υπηρεσία πολιτικής προστασία αναφέρεται σε 271 νεκρούς.

Συνολικά, 61.500 άτομα βρίσκονται σε καταφύγια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Φτάνει στη Φλόριντα

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το in.gr ο κυκλώνας φτάνει στην Φλόριντα, ενώ δύο αμερικανικές πολιτείες έχουν κηρυχθεί προληπτικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και 3 εκατομμύρια κάτοικοι των παράκτιων περιοχών να εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων (NHC) το κέντρο του κυκλώνα Μάθιου κινείται κοντά στην ανατολική ακτή της Φλόριντα την Παρασκευή και θα φτάσει στις ακτές της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο.

Αν και ο κυκλώνας έχει εξασθενίσει, αναμένεται να είναι κατηγορίας 3, καθώς κινείται προς την ακτή της Φλόριντα, αναφέρει το NHC. Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 195 χλμ/ώρα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη κηρυχθεί Φλόριντα και Νότια Καρολίνα. Το σύστημα κακοκαιρίας προβλέπεται τα επόμενα 24ωρα να κινηθεί βόρεια κατά μήκος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ μέχρι να αρχίσει να εξασθενεί το βράδυ του Σαββάτου (τοπική).

Σχόλια