Ειδήσεις

Υπόθεση Μπεν: Η έρευνα οδηγείται σε κοντινό χωράφι

Η έρευνα των Βρετανών αστυνομικών συνεχίζεται πλέον σε χώρο με μπάζα σε απόσταση 1χλμ. από το αγροτόσπιτο.

Νέα διάσταση στην υπόθεση του μικρού Μπεν τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 1991 στην Κω αφού η έρευνα των Βρετανών αστυνομικών συνεχίστηκε σε χώρο με μπάζα σε απόσταση 1χλμ. από το αγροτόσπιτο στο οποίο έμενε το μικρό αγόρι πριν από 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mirror η μητέρα του αγοριού, Κέρι, δήλωσε ότι «ήθελα να ουρλιάξω» όταν έμαθε ότι ο «Ντίνο», ο άνθρωπος που κατά ένα σενάριο σκότωσε τον Μπεν με τον εκσκαφέα του, μετέφερε μπάζα σε άλλο χώρο από αυτόν που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του αγοριού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα τη νέα πληροφορία παρείχε ένας «σημαντικός» νέος μάρτυρας.

Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ εκτιμάται σύμφωνα με το protothema.gr ότι θα περάσουν τις επόμενες 4-5 ημέρες ερευνώντας τον σωρό με τα μπάζα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν στοιχεία για το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια στην Κω.

"Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει"

«Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιώδεις. Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει. Πίστευα ότι είναι αδύνατο να πονέσει κανείς περισσότερο αλλά κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο επίπονο αυτό το πράγμα» δήλωσε στη Mirror η Κέρι Νίνταμ.

«Δεν είχε ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο ο Μπάρκας. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν λέγοντας ότι τα μπάζα αυτά μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της πριν από 25χρόνια στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Η εξέλίξη αυτή έρχεται μετά από δέκα ημέρες παραμονής του βρετανικού κλιμακίου στην Κω καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην εξιχνίαση της εξαφάνισης του Μπεν.

Παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές από το Νότιο Γιορκσαιρ, σε συνεργασία με τους Έλληνες εθελοντές που βρίσκονται στο νησί, δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό συλλέγοντας οποιοδήποτε εύρημα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για να αποκαλύψει την τύχη του Μπεν, οι έρευνες φαίνονται να μην αποδίδουν μέχρι στιγμής καρπούς.

Δεν ανήκουν στο Μπεν

Τόσο τα οστά που βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα των ανασκαφών όσο και το κομμάτι υφάσματος που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Νότιου Γιόρκσαιρ, αποδείχθηκε πως δεν ανήκουν στο νήπιο.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες μάλιστα, οι ερευνητές κάνουν προεργασίες στο δεύτερο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας - κλειδί προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες εκεί οι ανασκαφές.

Σχόλια